Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svjedočenjem četvorice svjedoka na Županijskom sudu u Splitu danas je nastavljeno suđenje Korčulaninu Jakši Cvitanoviću Cviku i 15 suoptuženika za preprodaju droge.


Na današnju je raspravu policija na sudski nalog dovela četvoricu svjedoka, uglavnom s Korčule i iz Dubrovnika, koji se do sada nisu odazivali sudskim pozivima, a peti se nije pojavio na sudu. Ivan Surjan zvani Strava rekao je predsjedniku sudskog vijeća sucu Zoranu Matuloviću i sucima Damiru Romcu i Mlađanu Prvanu kako optuženika Jakšu Cvitanovića Cvika zna jer su susjedi, no o njegovim poslovima nije ništa znao. I sam je bio nekoliko godina ovisnik o narkoticima zbog čega je na Korčuli kupovao drogu isključivo kod Želite Tomić (zaštićene svjedokinje) ili u Splitu od nepoznatih osoba.

Vezani članci Akcija Istarske policije - 4 Kod istarskog dilera pronađena veća količina droge, automatska puška, dva pištolja... MUP Srbije VIDEO Srednjoškolka prevozila 8,5 kilograma droge pa pala u ruke policije: Pogledajte kako je izgledalo uhićenje

>> Želita Tomić stigla trudna i ostala pri iskazu: Dilala sam za Cvika

Drugi svjedok, Marjan Obradović, rekao je da je kod njega Jakša Cvitanović kupio tri motocikla, gumenjak i gliser, od kojih su dva motocikla bila upisana na odvjetnički ured Ane Birimiše. Izjavio je kako je Jakša Cvitanović bio vrlo uredan platiša. Korčulanski ribar Danko Borovina rekao je da Jakšu Cvitanovića ne zna dobro, ali je priznao kako je s njim popio nekoliko pića. Bolje mu zna brata, optuženog Mirjama Cvitanovića s kojim je provodio 22 dana u mjesecu na ribarici i to od travnja do listopada. Na otoku su u nedostatku posla nadničarili, brali masline, sjekli drva i pomagali mještanima. Odlazili su i na lignje Mirjamovim brodom.

Sutra svjedoče tajni svjedoci Luka 1 i Luka 2

Na pitanja USKOK-ove odvjetnice Natalije Petković je li sa svjedokom Borovinom za vrijeme bijega telefonski kontaktirao, optuženi Jakša Cvitanović je odgovorio da ga je zvao jednom. Kako je poslije negativno odgovarao na druga vezana pitanja, državna odvjetnica Petković od suda je zatražila da se svjedoku Borovini predoče tzv. tajne mjere u kojima je vidljivo da je u određeno vrijeme bio u vezi sa Cvikom. Tomu se usprotivio branitelj Jakše Cvitanovića odvjetnik Jadran Frančeski tvrdeći kako svjedok nije optužen, a nakon opetovana zahtjeva da se predoči viđeno iz tajnih mjera, sudsko je vijeće odbilo taj zahtjev. Suđenje se nastavlja sutra svjedočenjem tajnih svjedoka nazvanih Luka 1 i Luka 2. Oni će se videovezom javiti s tajne adrese pa je sudsko vijeće odlučilo da rasprava bude zatvorena za javnost. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju