Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Riječka policija je u suradnji s USKOK-om provela kriminalističku odbradu te će podnijeti kaznene prijave protiv djelatnika špediterske tvrtke (1988.) i carinika (1943.), radi sumnje da je prvi dao, a drugi primio mito - kutiju smrznute piletine, doznaje se danas od glasnogovornice PU primorsko-goranske Mirjane Kulaš.


Sumnja se da je špediter 11. ožujka ove godine iz kontejnera na carinskom terminalu Brajdici u Rijeci uzeo pet kartonskih kutija sa smrznutom piletinom i jednu dao cariniku. Carinik je, pak, špeditera pustio iz carinske zone bez pregleda.

Vezani članci Zvonko Vrban Prozvani suci predali očitovanja: ''Naravno da ne priznaju da su primili mito, imaju svoje verzije druženja s Mamićem'' Mito, ilustracija Skandal uoči izbora: Dvojica političara dali ostavke zbog afere primanja mita, poznato i za što

Osim za kazneno djelo davanja mita, špediter se sumnjiči i za kazneno djelo skidanja i povrjede službenog pečata i oznaka te za pronevjeru.

Carinik se, osim za primanje mita, sumnjiči i za nesavjestan rad u službi i prikrivanje nezakonitosti.

Nezakonitosti su utvrđene u redovnoj policijskoj kontroli, a kaznene prijave protiv obojice bit će podnesene redovnim putem.