Obavijesti Video Pretražite Navigacija
INTERVENCIJA VATROGASACA

Buktinja na Gornjem gradu: Planuo Audi, oštećena još dva automobila

Požar automobila u Zagrebu - 2
Požar automobila u Zagrebu - 2 Vatrogasna postrojba Zagreb/Facebook
Aktualno Galerija Požar automobila u Zagrebu - 1 Požar automobila u Zagrebu - 1 Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb/Facebook Požar automobila u Zagrebu - 2 Požar automobila u Zagrebu - 2 Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb/Facebook Požar automobila u Zagrebu - 3 Požar automobila u Zagrebu - 3 Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb/Facebook +0 Ilustracija Galerija 1/4 >>
U utorak, nešto prije 21 sat izbio je požar na Audiju na Gornjem gradu u Zagrebu.

U utorak, 6. prosinca oko 20:45 na području centra u Jurjevskoj ulici, na parkiralištu je iz zasad neutvrđenog razloga izbio požar osobnog automobila marke Audi Q8 zagrebačkih registarskih oznaka.

Automobil je u vlasništvu trgovačkog poduzeća, a korisnik vozila također je trgovačko društvo 70-godišnjakinje i 71-godišnjaka, priopćila je PU zagrebačka. 

Tijekom požara oštećeni su i osobni automobil marke Smart Fortwo zagrebačkih registracija 30-godišnjaka i osobni automobil marke Minicooper, također zagrebačkih registarskih oznaka 42-godišnjaka.

Požar su ugasili vatrogasci te nije bilo ozlijeđenih osoba. 

Tijekom dana obavit će se očevid. 

Jutarnji list navodi da je gorjelo hibridno vozilo u vlasništvu jedne poznate optičarske tvrtke. 

Vatrogasna postrojba Zagreb objavila je na svojoj stranici na Facebooku izvješće o požaru. 

"S obzirom na to da se radilo o automobilu s plug-in hibridnom pogonom korišten je i emergency plug uređaj. Taj uređaj za slučaj nužde jednostavno se utakne u utičnicu za punjenje automobila i simulira proces punjenja. U tom trenutku automobil mijenjaju brzinu u 'P', aktiviraju električnu parkirnu kočnicu te je sigurnije raditi oko automobila. Utikač za slučaj nužde prikazuje i status preko LED dioda, pa je odmah vidljivo je li vozilo deaktivirano", napisali su. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene