Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dragomir Petrović (34) iz Trolokava u kaštelanskom zaleđu pritvoren je zbog ubojstva iz koristoljublja Njemice Marije Gombert u Frankfurtu na Majni prije osam godina.


Sam se došetao do suda, čuvši da ga traže. Sudac Marko Brdar pritvorio ga je zbog teških okolnosti djela. 

Vezani članci Ilustracija (Foto: Gettyimages) Sumanuti napad nožem u centru Frankfurta: Muškarac izbo najmanje troje ljudi, dvoje zadobilo po život opasne ozljede Slika nije dostupna Prosvjedovali protiv mjera, a zatim se skupili i oni koji su bili protiv prosvjeda. Policija ih tjerala vodenim topom

Petrović je sve porekao i nije iznosio obranu. Sud pretpostavlja da je pobjegao iz Njemačke zbog kaznenog postupka koji je završio osuđujućim presudama za Petrovićeve partnerice Mirjanu Bektović i Simonu Hofmeister, inače rođakinju žrtve. 

Njih troje uvukli su se u njezin stan 11. ožujka 1998. godine, pod izgovorom da joj trebaju predati buket cvijeća. 

Petrović je optužen za to da je ženu izudarao tupim predmetom po glavi i tijelu, a u desno oko zabio joj neki šiljak, i to nakon što su je on i Bektovićeva napali aparatom za elektrošokove. 

Znali su da negdje drži novac. Na koncu je ispalo da su ženu ubili radi 1700 DEM, koje su našli u ladici. Nisu otkrili 65 tisuća DEM skrivenih u spavaćoj sobi.