Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Navijačko nasilje

Sramotna strana derbija: Torcida pretukla slučajnog prolaznika - "Pao je na pod... I oni su ga nastavili udarati u glavu"

Torcida pretukla slučajnog prolaznika (Dnevnik.hr)
Torcida pretukla slučajnog prolaznika (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Torcida pretukla slučajnog prolaznika (Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Brutalan napad na mladića koji se vraćao s obiteljskog ručka na zagrebačkim Donjim Sveticama dogodio se uoči jučerašnjeg derbija.

Skupina od 15 huligana iskučila je iz kombi vozila i bez ikakvog povoda pretukla 30-godišnjeg mladića koji nije povezan s niti jednom navijačkom skupinom.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

''Dobio je prvi udarac u glavu kada je pao na pod. I slijedili su udarci samo u glavu, nigdje više u tijelo'', rekla je Štefica, majka napadnutog.

''Sve mu je smrskano, gornja i donja čeljust, čelo, nos'', kazao je Ivica, otac napadnutog mladića.

S teškim ozljedama prevezen je u KB Dubrava gdje čeka operaciju nosa te gornje i donje vilice koje su tijekom napada slomljene. Policija je napadače privela, te istražuje sve okolnosti.

''U vezi toga događaja dovedeno je 15 navijača. Kasnije je utvrđeno da se radi o navijačima gostujućeg kluba Hajduk od čega je četvero bilo maloljetnih'', rekao je Davor Posilović, iz PU zagrebačke.

Kriminalističko istraživanje još uvijek traje. Noć iza rešetaka provelo je 12 uhićenih. Među uhićenima je bilo i maloljetnih, doznaje reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

"Pravo je pitanje gdje su u ovoj cijeloj priči bili njihovi roditelji kojima će se barem sada sigurno pozabaviti i socijalne službe. Istražitelji ne otkrivaju puno detalja i još se slaže mozaik cijele priče", kaže Mikić.

"Apsurdno je i nedospustivo da u pola bijelog dana, kao u američkim filmovima, netko izleti iz kombija i nasumce krene tući prvo na što naiđe - pravo je pitanje što bi bilo da im se na putu našla žena ili neka starija osoba?", dodaje.

Policija u ovom slučaju ima više mogućnosti, huligane - iz redova navijača Hajduka, može teretiti prekršajno ili kazneno. Ovo drugo je izglednije.

Ako ih se optuži za kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda i u cijeloj priči im se dokaže krivnja - prijeti im i do 8 godina zatvora.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene