Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Malo tko priča o tome

Brođani iznenađeni uhićenjem Mladena Kruljca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slobodna zona Slobodnica. Na prvi pogled neprivlačna zemlja obrasla korovom. Kad se malo bolje pogleda, 27 hektara građevinskog zemljišta tik uz auto-cestu. Atraktivna lokacija za industrijsku zonu zapela je za oko mnogima.

To je zemljište želio i grad Slavonski Brod. No, odlukom Vlade Ive Sanadera zemlja je 2006. godine dodijeljena općini Sibinj, koja ju ubrzo prodaje. Zemlju navodno kupuje poduzetnik Ivan Rimac. Cijena? Prava sitnica. Pet eura za četvorni metar. Preko noći sa pet, cijena raste na 45 eura. Rimac diže kredit u Hypo Banci, a zemljište stavlja pod hipoteku.

Pročitajte i ovo Potres u BiH Još jedan Opet se zatreslo tlo u blizini Hrvatske, građani javljaju: “Bio je kratak, ali intenzivan“ Ilustracija Završen očevid U Slavonskom Brodu pijani vozač izazvao tešku prometnu nesreću: Jedna je osoba poginula

Gdje je u toj priči general pukovnik Mladen Kruljac?! On je, sumnja se, angažirao vojsku na čišćenju terena i uređenju infrastrukture. Je li to njegov jedini grijeh i jedina veza sa spornim zemljištem, utvrdit će istraga. Brođani danas o kontroverznom generalu i svome sugrađaninu suzdržano.

'Ja ne bi baš komentirao jer on je moj susjed. Vjerojatno postoji nekih osnova. E, sad, teško je tu biti pravedan', rekao nam je jedan Brođanin. 'Iznenađen sam. Smatram ga svojim prijateljem i velikim herojem Hrvatske', dodao je drugi. Za razgovor s novinarima danas neraspoložena obitelj Mladena Kruljca. Na zatvorena vrata naišli smo i u općini Sibinj.

Slobodna zona Slobodnica koštala je slobode nekoliko osoba. Uz generala Kruljca, navodno su uhićeni i načelnik općine Sibinj Ivica Batinić, te šef brodskog HDZ-a Zdravko Sočković, čovjek od povjerenja bivšeg premijera Ive Sanadera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene