Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski branitelj sinoć je pokušao baciti ručnu bombu na policijsku postaju Maksimir, no interventna policija ga je uspjela svladati i uhititi.


Policiji je za namjeru 43-godišnjeg hrvatskog branitelja doznala od njegove tri godina mlađe supruge koja ih je sinoć oko 22 sata nazvala telefonom i rekla im da je suprug iz stana uzeo bombu i osobnim automobilom "fiat puntom" krenuo prema policijskoj postaji Maksimir s namjerom da u nju baci bombu.

Vezani članci Maksimir Zaposlenici tuže ravnatelja Javne ustanove Maksimir zbog zlostavljanja, on kaže da je želio uvesti red, rad i disciplinu Miroslav Škoro Škoro: ''Maksimirski stadion je spomenik korupciji i klijentelizmu''

Odmah je pozvana interventna policija koja je presrela muškarca koji je odgovarao opisu. Zapovjedili su mu da stane, no on to nije učinio već se zaletio prema jednom policajcu i udario ga šakom u glavu, nakon čega je na silu savladan i vezan lisicama. Pritom je lakše ozlijeđen.

U vanjskom džepu njegove jakne pronađena je ručna bomba M-75.

U policijskoj postaji utvrđeno je da je imao 1,22 promila alkohola u krvi.

Osumnjičeni je odbio liječničku pomoć, za razliku od policajca kojega je udario. Njemu je u Klinici za traumatologiju utvrđena lakša ozlijeda usne.

U policiji kažu da i dalje traje kriminalistička obrada nad
43-godišnjakom kojemu nisu otkrili identitet. O njegovom motivu također nisu željeli ništa reći.

U Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti potvrdili su da ih je policija izvijestila o izgredu te da je riječ o hrvatskom branitelju za kojega nemaju podatak da je obolio od PTSP-a.