Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Branitelj bombom na policijsku postaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski branitelj sinoć je pokušao baciti ručnu bombu na policijsku postaju Maksimir, no interventna policija ga je uspjela svladati i uhititi.

Policiji je za namjeru 43-godišnjeg hrvatskog branitelja doznala od njegove tri godina mlađe supruge koja ih je sinoć oko 22 sata nazvala telefonom i rekla im da je suprug iz stana uzeo bombu i osobnim automobilom "fiat puntom" krenuo prema policijskoj postaji Maksimir s namjerom da u nju baci bombu.

Pročitajte i ovo Krali aute vučnim vozilom Dolijao dvojac Operirali po Novom Zagrebu i Maksimiru: Policija otkrila kako su domišljati mladići krali automobile Njemačka policija, ilustracija Čeka ga teška kazna Prvotravanjska šala otišla predaleko: Svojim potezom izazvao je veliku policijsku akciju

Odmah je pozvana interventna policija koja je presrela muškarca koji je odgovarao opisu. Zapovjedili su mu da stane, no on to nije učinio već se zaletio prema jednom policajcu i udario ga šakom u glavu, nakon čega je na silu savladan i vezan lisicama. Pritom je lakše ozlijeđen.

U vanjskom džepu njegove jakne pronađena je ručna bomba M-75.

U policijskoj postaji utvrđeno je da je imao 1,22 promila alkohola u krvi.

Osumnjičeni je odbio liječničku pomoć, za razliku od policajca kojega je udario. Njemu je u Klinici za traumatologiju utvrđena lakša ozlijeda usne.

U policiji kažu da i dalje traje kriminalistička obrada nad
43-godišnjakom kojemu nisu otkrili identitet. O njegovom motivu također nisu željeli ništa reći.

U Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti potvrdili su da ih je policija izvijestila o izgredu te da je riječ o hrvatskom branitelju za kojega nemaju podatak da je obolio od PTSP-a.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene