Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izolirani slučajevi

Božinović o policajcima koji su ozlijedili migranta: "Bacili su sjenu na častan policijski posao"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad se ovakvi slučajevi dogode, sustav reagira, rekao je Davor Božinović o dvojici policajaca koji su udaljeni iz službe jer je jedan od njih lakše ozlijedio migranta, a drugi ga u tome nije spriječio.

"Policajci nisu postupili dobro, bacili su sjenu na častan policijski posao. Svaki put kad hrvatska policija uoči protupravno ponašanje svojih djelatnika, prikupljaju se dokazi da ti službenici budu procesuirani. Hrvatska policija i MUP puno su puta rekli da svaki put kad postoji spoznaja da se nešto dogodilo, reagira onako kako joj to nalaže zakon. To su izolirani slučajevi i nema ih puno, a kad se dogode, sustav efikasno reagira", komentirao je u petak ministar unutarnjih poslova Davor Božinović policajce s karlovačkog područja koji su ozlijedili migrante te se zbog toga nalaze u pritvoru.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije Ilustracija Dozivali upomoć Nova akcija spašavanja migranata: Ostali na povišenom djelu kojeg je okružila voda

U karlovačkoj policiji kažu kako je migrant 11. lipnja navečer u policiji u Slunju završio zbog ilegalnog ulaska u Hrvatsku. U postaji su primijetili da je ozlijeđen, ali nije htio reći zašto. Pokrenuta je istraga. Iskazi policajaca koji su ga privodili i migranta bili su različiti.

"Temeljem provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je jedan policijski službenik lakše ozlijedio stranog državljanina, dok je drugi policijski službenik propustio spriječiti takvo postupanje i nije ga prijavio", rekli su u karlovačkoj policiji i dodali da su zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela obojica su, uz kaznenu prijavu, dovedeni pritvorskom nadzorniku.

"Također, obojica su udaljeni iz službe i protiv njih će se pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti", kažu u policiji. 

Inače, hrvatska granična policija često je na udaru nevladinih organizacija zbog navodnog lošeg postupanja prema migrantima. MUP je svaki put takve navode odbacivao.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene