Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Boysi oteli torcidaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija uhitila je 22-godišnjeg pripadnika navijačke skupine Bad Blue Boys kojega sumnjiči da je s tri, za sada nepoznata mladića, oteo 18-godišnjeg navijača suparničke skupine Torcida, prisiljavajući ga da otkrije imena ostalih Torcidaša koji žive u Zagrebu kako bi ih napali.

Policija je danas izvijestila da je 22-godišnji Jura J., s tri za
sada nepoznata mladića, 30. listopada oko 22 sata na parkiralištu u Vukovarskoj ulici dočekao 18-godišnjeg Dina K., za kojega je znao da je navijač Hajduka, te su ga na silu odveli u obližnji park i prijetili mu da im otkrije imena i adrese ostalih Torcidaša iz Zagreba.

Pročitajte i ovo Uhićenja zbog napada u Vukovaru Užas u Vukovaru BBB-ovci se oglasili prvi put od premlaćivanja maloljetnika: "Zbog sustavnog demoniziranja dužni smo nešto reći..." Ivan Penava Nulta tolerancija "Napadači su Bad Blue Boysi": Penava oštro osudio tučnjavu u kojoj su u Vukovaru stradali maloljetnici

Budući da je Dino K. to odbio učiniti, osumnjičeni navijač Dinama ga je nasilno posjeo u automobil u koji su potom ušla i trojica mladića. Tijekom vožnje po Zagrebu nastavili su mu prijetiti pa im je otkrio neke od traženih informacija, nakon čega su ga pustili u naselju Travno.

Idućih dana Jura J. je 18-godišnjaka nazivao na mobitel i tražio ga dodatne podatke o zagrebačkoj Torcidi, prijeteći mu da će ga, ne učini li to, ponovno oteti te pretući.

Policija nagađa da je navijački sukob BBB-a i Torcide bio samo izlika Juri J. za brojna razbojstva i krađe po stadionima čime se, smatraju u zagrebačkoj policiji, bavio zadnjih nekoliko godina, budući da je pretresom njegova stana pronađeno više osobnih dokumenata drugih osoba i predmeta za koje se sumnja da potječu od tih kaznenih djela.

Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog otmice, a policija nastavlja kriminalističku obradu zbog navodnih razbojstava i krađa.

Jura J. uhićen je prije dva dana, a jučer je priveden u istražni
centar zagrebačkog Županijskog suda.

Inače, u travnju ove godine izrečena mu je sudska zabrana dolaska na Dinamove i utakmice Hrvatske nogometne reprezentacije, sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene