Plaža u Opatiji (Foto: Pixell)
Plaža u Opatiji (Foto: Pixell)

Robert Krištović s prebivalištem u Svetom Ivanu Zelini nasrnuo je na policajca kad ga je ovaj pokušao upozoriti jer je bio gol na javnoj opatijskoj plaži.


"Taj dan sam bio izvan službe, stanujem u blizini plaže na kojoj se incident i dogodio. Zvao me susjed koji je bio na poslu, zamolivši me da se spustim dolje na plažu jer ga je zvala prijateljica i rekla mu da je tamo dolje na plaži jedan čovjek gol, da se samozadovoljava, da vrijeđa i uznemirava kupače, djecu i odrasle osobe na plaži. Otišao sam tamo, spustio se na šetnicu s koje se vidi plaža i vidio gospodina da stoji na mostiću gol. Meni je bio okrenut leđima, bio je gol, vidio sam desnu ruku, ustvari lakat, da se samozadovoljava.

Pristupio sam mu, izvadio službenu iskaznicu, legitimirao se, predstavio se kao policajac i rekao mu da se obuče i krene sa mnom. On se okrenuo i rekao mi: 'Ma koja si ti policija.' Prišao sam mu, jer je bio udaljen od mene oko dva metra, on je nastavio hodati po mostiću i spustio se do mora. Bio je gol s ukrućenim spolovilom. Svojom lijevom rukom uhvatio sam ga za desni lakat, ali kako je bio namazan uljem, istrgnuo se, iskliznuo mi je, a drugom me rukom odgurnuo o prsa pa sam ja pao u more", ispričao je policajac koji je svjedočio na suđenju Robertu Krištoviću optuženom za napad na službenu osobu, piše Novi list.

Događaj se zbio početkom srpnja na opatijskoj plaži ispod kućnog broja 157 Ulice maršala Tita. U nastavku postupka sutkinja će saslušati još nekoliko očevidaca spornog događaja.