Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronevjera i krivotvorenje

Blagajnik Croatia banke u Đakovu pronevjerio 3,5 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Okrivljenika se tereti da je od lipnja 2000. do listopada prošle godine prevario 13 svojih klijenata i ukrao im 3,5 milijuna kuna.

Našičko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je na našičkome Općinskom sudu optužnicu protiv 53-godišnjeg osumnjičenika kojega se tereti da je kao blagajnik banke u Đakovu, pronevjerom i krivotovrenjem, pribavio protupravnu imovinsku korist od 3,5 milijuna kuna, izvijestilo je danas odvjetništvo.

Pročitajte i ovo Banke neće raditi 17. travnja Obavijest za građane Obavite sve što trebate na vrijeme: Objavljeno kojeg dana banke neće raditi Vatrogasci, ilustracija Poznat je uzrok Tragedija u Đakovu: U stanu buknuo požar, smrtno stradao muškarac

Neslužbeno se doznaje da je riječ o đakovačkoj poslovnici Croatia banke.

Osnovano se sumnja da je okrivljenik od lipnja 2000. do listopada prošle godine, kao blagajnik u banci u Đakovu, radi pribavljanja velike protupravne imovinske koristi, nekoliko puta s 13 klijenata banke sastavio ugovore o oročavanju novca. Tereti ga se da tako zaprimljeni novac nije uplaćivao s njihovih štednih računa na račune oročenih depozita, nego ih je zadržavao kao neevidentirane na štednim računima klijenata.

Sisak: Službenik banke pronevjerio 221 tisuću kuna

Optužen je da je nakon toga, sastavljanjem neistinitih isplatnica, s njihovih računa sebi isplatio i zadržao oko 3,5 milijuna kuna, čime si je, na štetu banke, pribavio protupravnu imovinsku korist. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene