Janje, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Janje, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Muškarac (64) iz okolice Bjelovara osuđen je na sedam mjeseci uvjetnog zatvora jer je sinu i unucima prijetio smrću zbog janjca na ražnju.


On se u kolovozu prije dvije godine na dvorištu svoje vikendice u Paljevinama kod Bjelovara posvađao sa sinom prilikom stavljanja janjca na ražanj. Nije mu se svidjelo kako to njegov sin želi učiniti, pa su se porječkali, piše Večernji.

Vezani članci Policija i vatrogasci u Splitu, ilustracija (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Požar u Splitu: Starijem muškarcu pozlilo i preminuo je na mjestu, žena završila u bolnici Mužnja krave, ilustracija (Damir Spehar/PIXSELL) Kobna mužnja: Strujni udar u štali ubio muškarca (54) iz Like

"Ubit ću vas", vikao je tada bijesni 64-godišnjak na sina, a sve su u blizini slušala i prestrašena djeca.

Upravo mu je to bila otegotna okolnost jer je prijetnje smrću uputio u prisutnosti sedmogodišnjeg unuka i osmogodišnje unučice.

Poslije je na ispitivanju rekao kako nije mislio ozbiljno te ih je želio samo malo zastrašiti, ali Općinski sud u Bjelovaru nije imao milosti.

“Drugima je ozbiljno prijetio da će ih usmrtiti, a djelo je učinjeno prema većem broju ljudi, čime je počinio kazneno djelo protiv osobne slobode, prijetnjom”, navodi se u kaznenom nalogu Općinskog suda.