Janje, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Janje, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Muškarac (64) iz okolice Bjelovara osuđen je na sedam mjeseci uvjetnog zatvora jer je sinu i unucima prijetio smrću zbog janjca na ražnju.


On se u kolovozu prije dvije godine na dvorištu svoje vikendice u Paljevinama kod Bjelovara posvađao sa sinom prilikom stavljanja janjca na ražanj. Nije mu se svidjelo kako to njegov sin želi učiniti, pa su se porječkali, piše Večernji.

Vezani članci Andrej Plenković - 1 Premijer i predsjednik Sabora izrazili sućut obitelji Mustafe Nadarevića: "Velik gubitak za kulturnu scenu. Zadužio je hrvatsku umjetnost" Na Jarunu pronađen ozlijeđeni muškarac koji je preminuo u bolnici - 10 Na Jarunu pronađen ozlijeđeni muškarac, preminuo je u bolnici

"Ubit ću vas", vikao je tada bijesni 64-godišnjak na sina, a sve su u blizini slušala i prestrašena djeca.

Upravo mu je to bila otegotna okolnost jer je prijetnje smrću uputio u prisutnosti sedmogodišnjeg unuka i osmogodišnje unučice.

Poslije je na ispitivanju rekao kako nije mislio ozbiljno te ih je želio samo malo zastrašiti, ali Općinski sud u Bjelovaru nije imao milosti.

“Drugima je ozbiljno prijetio da će ih usmrtiti, a djelo je učinjeno prema većem broju ljudi, čime je počinio kazneno djelo protiv osobne slobode, prijetnjom”, navodi se u kaznenom nalogu Općinskog suda.