Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još dva mjeseca

Bivšim čelnicima Đakovštine produljen pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni sudac osječkoga Županijskog suda za još dva mjeseca produljio je pritvor bivšem predsjedniku uprave 'Đakovštine' d.d. Miji Matiću i članu te uprave Pašku Gašparu, osumnjičenima u tzv. aferi nestanka žita iz silosa te tvrtke, izvijestio je sud na svojim internetskim stranicama.

U priopćenju se navodi kako će se u tom razdoblju ispitati veći broj svjedoka, koje istražni sudac smatra važnim, a provest će se i sudsko financijsko-knjigovodstveno vještačenje. Na temelju istražnog zahtjeva osječkoga Županijskog državnog odvjetništva, ta se dvojica terete zbog osnovane sumnje da su od 1. siječnja 2009. do 25. siječnja 2010. u Đakovu počinili kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti. Sumnjiči ih se da su, kao odgovorne osobe tvrtke 'Đakovština' d.d., naložili da se žitarice u vlasništvu Republike Hrvatske te većeg broja fizičkih i pravnih osoba koje su bile uskladištene u silosima trgovačkog društva isporučuju radi mljevenja, prerade i prodaje na tržištu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osumnjičen za malverzaciju Slučaj Đakovština: Iz pritvora pušten bivši član uprave Slika nije dostupna Začepljene krvne žile Bivši predsjednik Uprave 'Đakovštine' umro prirodnom smrću

Matić i Gašpar, koji su u pritvoru od 8. veljače, terete se da su takvim postupcima, protivnim odredbama Zakona o strateškim robnim zalihama, Zakona o obveznim odnosima te Ugovoru o uskladištenju, koji je potpisan s Ravnateljstvom robnih zaliha, 'Đakovštini' d.d. pribavili oko 22 milijuna kuna protupravne imovinske koristi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene