Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propucali mu automobil

Bivši redar Oaze preživio novi pokušaj atentata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vraćajući se iz Splita prema Trogiru u svojem automobilu, bivši redar kaštelanskoga narodnjačkog kluba 'Oaza', 35-godišnji Vjekoslav Novak, preživio je novi pokušaj atentata.

Naime, još početkom srpnja ove godine ispod njegovog Mercedesa parkiranog ispred njegove obiteljske kuće u Trogiru, postavljena je bomba 'kašikara', koja je uništila automobil, a samo dan prije dana Svih svetih, njegov je Ford Fiesta propucan metkom. 'Očito je taj napad bio planiran jer su znali kad završavam s poslom, kad krećem iz Splita i koliko mi treba do Trogira. Stvarno ne mogu reći zašto sam ja meta već evo drugog napada, no mislim da je u pitanju povrijeđen ponos', rekao je za Slobodnu Dalmaciju Novak.

Pročitajte i ovo Pomorska policija, ilustracija Pružena liječnička pomoć Potonuo brod kod Trogira, policija po mraku spašavala posadu Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura

>> Redaru narodnjačkog kluba eksplodirao Mercedes

Na njegovu zamolbu, splitska policija o incidentu nije obavijestila javnost, a metak je njegov automobil pogodio oko 4.30 sati na raskrižju u Planom, koje se nalazi pored bivše diskoteke F1. Novak je prvo pomislio kako je u pitanju bio udarac kamena, no uvjerio se u suprotno zaustavivši se nekoliko stotina metara dalje. Tada je i primijetio kako mu je desni blatobran propucan.

Policijskim očevidom je utvrđeno kako je automobil propucan, no policija dosad nije pronašla nikakve korisne tragove, a pregledani su i mjesto događaja, i okolni objekti, uz pomoć pasa tragača i metal-detektora. Protiv nepoznatog počinitelja, policija je podnijela kaznenu prijavu, a Novak je aludirao kako su napadi na njega počeli od početka svibnja i pucnjave u Oazi, u kojoj je vlasnik kluba, Ante Grgić, ranio trojicu mladića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene