Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši pomoćnik ministra unutarnjih poslova Zlatko Gledec nepravomoćno je osuđen na tri mjeseca zatvora uvjetno jer je, zlorabeći položaj i ovlasti, otpuštenog policajca primio u službu bez javnog natječaja i tako mu omogućio da ostvari starosnu mirovinu na koju nije imao pravo.


Predsjednica sudskog vijeća zagrebačkoga Županijskog suda Koraljka Bumči rekla je kako je nesporno utvrđeno da je Gledec 2004. znao da Jurica Šoić ne može biti primljen u službu, no svejedno ga je primio.

Vezani članci Slika nije dostupna Prodao stan pa ga založio kao jamstvo za vraćanje zajma Slika nije dostupna Policajci na razmjeni

Gledec neće na tri mjeseca u zatvor ako u godinu dana ne počini novo kazneno djelo. Sud je izrekao takvu kaznu zbog niza olakotnih okolnosti, rekla je sutkinja, dodajući da je, 'kad se sve sagleda, kriminalna količina iznimno malena'.

Šoić je iz policije otišao u vrijeme vlade Ivice Račana, koja je višak policajaca otpustila, a ponovno je zaposlen kad se preispitivao status tih policajaca. Tijekom suđenja Gledec je opovrgnuo optužbe da je pogodovao pri zapošljavanju otpuštenog policajca Jurice Šoića, koji je samo dan nakon povratka u službu otišao u mirovinu. Gledeca je s dužnosti u MUP-u smijenio bivši ministar Ivica Kirin. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju