Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bivši direktor SRC-a Jarun u pritvoru zbog korupcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši direktor gradske tvrtke SRC Jarun Aleksa Kocijan i još trojica osumnjičenih za malverzacije oko čišćenja lopoča iz najvećeg zagrebačkog jezera uhićeni su i zadržani u pritvoru dok tužiteljstvo odluči hoće li ih goniti zbog zlouporabe položaja i ovlasti, što je u kaznenoj prijavi zatražila policija.

'Istražna sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Vanda Senta danas je saslušala četvoricu osumnjičenika i odlučila ih zadržati u 48-satnom pritvoru', potvrdio je glasnogovornik Suda i šef istražnog centra Krešimir Devčić.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“ Zoran Milanović objava na facebooku Oglasio se Milanović: "Ljudi, oni kradu i svima nam se smiju"

Svi ispitani iznijeli su obranu, a zadržani su zbog mogućnosti
utjecaja na svjedoke i teških okolnosti kaznenog djela. Devčić je pojasnio kako su uhićenici na sud dovedeni sinoć oko 20 sati, pa tužiteljstvo najkasnije sutra treba zatražiti pokretanje istrage.

No, još nije poznato hoće li slučaj, pokrenut nakon afere iz 2004. kada su se dogodile navodne malverzacije u natječaju za čišćenje Jaruna od lopoča, voditi zagrebačko državno odvjetništvo ili Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (UKOK), s obzirom da su upletene četiri osobe, od kojih čak tri direktora.

Za čišćenje regatnih staza uoči Svjetskog prvenstva u veslanju 2004. zagrebačko Poglavarstvo izdvojilo je oko šest milijuna kuna, a policija u kaznenoj prijavi tvrdi da je najveći dio tog iznosa završio na privatnom računu. Čak 4,88 milijuna kuna transferirano je na privatne tekuće račune četvrtoosumnjičenog Marijana Č., tvrde u policiji te dodaju da su mu nezakonitu dobit osigurala ostala trojica osumnjičenih.

Policija vjeruje da je Kocijan za poslove čišćenja lopoča platio više od šest milijuna kuna tvrtki drugosumnjičenog Bojana I. koji mu je lažne račune ispostavio uz krivotvorene "građevinske dnevnike". Odmah po naplati drugoosumnjičeni je temeljem fiktivnih faktura novac prebacio na tvrtku trećeosumnjičenog Željka V., koja ni na koji način nije sudjelovala u čišćenju lopoča, a on istog dana na privatne račune Marijana Č.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene