Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bivši ravnatelj Nacionalnog parka Mljet osuđen zbog dvije pljačke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karlovčanin Karlo Renko nepravomoćno je danas na Županijskom sudu u Karlovcu osuđen na devet godina i šest mjeseci zatvora za dva razbojstva u istoj poslovnici Hrvatske pošte.

Renko (56) priznao je razbojništvo počinjeno 17. svibnja, kad je iz karlovačke poslovnice Hrvatskih pošta ukrao 28 tisuća kuna, i krivotvorenje osobne iskaznice, ali ne i razbojstvo od 25. travnja u istoj pošti, kad je ukradeno oko 18.000 kuna.

Pročitajte i ovo Igor Alfirević Igor Alfirević Nakon ostavke ravnateljice: KB Sveti Duh dobio novog privremenog šefa Ilustracija Vršnjačko nasilje Trojica pretukla učenika nakon školske božićne priredbe: Završio u bolnici, intervenirala i policija

Za ta dva razbojništva osuđen je na po pet godina i četiri mjeseca zatvora, te na godinu dana za krivotvorenje osobne iskaznice. 

Na temelju toga mu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna od 9,5 godina.

Obrazlažući presudu, sudac Ante Ujević rekao je da je okrivljenik već izdržao zatvorsku kaznu za razbojništvo, da je prije osuđivan za prijevaru i tešku krađu te da sada odgovara za najteži oblik krađe, za što zakon predviđa tri do 12 godina zatvora.

Renko je 17. svibnja, prijeteći pištoljem s prigušivačem, u
karlovačkoj pošti na Trgu Franje Ksaverskog 2 ukrao novac i telefonske bonove u vrijednosti od 28.000 kuna, a policija ga je uhvatila 20 minuta nakon razbojništva u ukradenu automobilu, zajedno s plijenon i pištoljem sa streljivom i prigušivačem.

Renko je diplomirani inženjer šumarstva i bivši ravnatelj Nacionalnog parka "Mljet", a osim djela za koja je već izdržao zatvorsku kaznu policija ga još tereti za više od 20 drugih kažnjivih djela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene