Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čakovečka policija zaustavila je biciklistu, a ovaj ih je stao vrijeđati, pljuvati, tući se sa njima, da bi im na kraju pokazao i spolovilo.


Incident se dogodio pet minuta iza ponoći u noći na subotu, u Ulici Jakova Gotovca, kad je policijska patrola rutinski tijekom nadzora prometa zaustavila 35-godišnjeg vozača bicikla. 'Nakon zaustavljanja, policijskim službenicima odbio je dati na uvid svoje identifikacijske dokumente te ih je odmah počeo vrijeđati i omalovažavati pogrdnim riječima i pljuvanjem', piše u priopćenju PU međimurske.

Vezani članci Policija u Engleskoj, ilustracija (Foto: AFP) Automobilom se zaletio u policijsku postaju na sjeveru Londona, zgrada evakuirana Policija pred bolnicom St. Thomas u Londonu Policija blokirala bolnicu u središtu Londona zbog "sigurnosnog incidenta"

>> Biciklist teško ozlijedio pješakinju i pobjegao

Ratoborni biciklist oglušio se i na upozorenja policajaca kako će ga smiriti uporabom sile, ukoliko ne prestane. On je, međutim, počeo mahati nogama oko sebe te je rukama i koljenom udario policajce. Priveden je, no prilikom privođenja je u 'marici' nastavio biti krajnje neugodan, navodi policija. 'Nastavio je sa svojim ponašanjem, pružanjem pasivnog otpora, vršenjem 'male nužde' u službenom vozilu te pokazivanjem spolnog organa, zbog čega su prema njemu također uporabljena sredstva prisile', stoji nadalje u priopćenju.

Poremećaj ponašanja uzrokovan alkoholom

Policajci su ga opet prisilno smirivali pa mu je nakon toga pružena i liječnička pomoć, koju je odbio pa je prebačen na Odjel psihijatrije Županijske bolnice Čakovec. Tamo mu je utvrđena dijagnoza poremećaja ponašanja uzrokovana alkoholom. Potom je ponovno prevezen u prostorije PU međimurske.

Epilog incidenta je i jedan lakše ozlijeđeni policajac. Nasilni biciklist nakon ispitivanja u policiji, pušten je na slobodu, a protiv njega će biti podnesena kaznena prijava i više optužnih prijedloga Prekršajnom sudu u Čakovcu.