Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

39-godišnjakinja je, trogodišnjim eksplotiranjem 46,200 metara kubnih kamena, sebi pribavila milijun i 386,000 kuna.


Zbog sumnje da je dulje od tri godine nezakonito eksploatirala kamenolom Sutomišćica na otoku Ugljanu zadarska policija kazneno je prijavila 39-godišnju direktoricu jedne tvrtke koju se sumnjiči da je oštetila državni proračun za gotovo 1,4 milijuna kuna.

Vezani članci Hrvatski sabor Vlada odbila sve amandmane o rebalansu proračuna oporbenih zastupnika i klubova, dolazi i do promjene u zastupničkim redovima Slika nije dostupna Lalovac je najavio dosta toga - Kada će najave provesti u djelo?

Osumnjičenu se tereti da je u svojstvu odgovorne osobe trgovačkog poduzeća od početka 2006. do sredine travnja prošle godine iz kamenoloma na otoku Ugljanu, bez rudarske koncesije, protupravno eksploatirala 46.200 metara kubnih tehničko-građevnog kamena.

Na taj je način, tvrdi policija, sebi nezakonito pribavila, a državu oštetila za milijun i 386.000 kuna. Osumnjičena je kazneno prijavljena za protupravnu eksploataciju rudnog blaga. Po Kaznenom zakonu, ako je nezakonitom eksploatacijom počinjena velika šteta i pribavljena velika protupravna korist predviđena je kazna od jedne do osam godina zatvora. (Hina)