Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bez komentara na ubojstvo Zečevića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Beživotno tijelo Davora Zečevića prvi je pronašao poznati hrvatski reprezentativac i nogometaš Dinama, Boško Balaban. Balaban i njegova supruga, bivša manekenka Iva, žive na Remetskom Kamenjaku, u zgradi do Ivane Šikić, djevojke ubijenog Zečevića.

Balaban nije bio raspoložen za priču o sinoćnjim događanjima u blizini njegova doma.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Beogradu Užas u susjedstvu: Tri krvava okršaja noževima u nekoliko sati, jedan muškarac izboden na smrt Slika nije dostupna Zečević u Lepoglavi imao veću količinu novca

- Nemam komentara na tu temu, rekao je Balaban nakon utakmice u kojoj je Dinamo pobjedio Zagreb, a u kojoj je Balaban nakon nemile noći čak uspio postići i gol.
 
Prema neslužbenim informacijama, Balaban je prvi shvatio što se dogodilo, pojurio pomoći unesrećenom, zvao je policiju, nije ni znao o kome je riječ.

>> Likvidacija Zečevića: Policija 'zakopčana do grla'

>> Zečević ponovno oslobođen za ubojstvo Šobota

Njegovu suprugu Ivu, snimila je naša kamera dok se vraćala u stan, ni sat vremena nakon likvidacije Zečevića.

Balaban je u šoku od događaja protekle noći, no ipak je danas došao na trening svoga kluba i igra utakmicu u Maksimir.

Mjesto ubojstva bilo je sinoć iza 21 sat pod opsadnim stanjem temeljne i interventne policije, blokirano je cijelo područje, na očevid su izašli ravnatelj policije Marijan Benko i njegov zamjenik Ivan Nađ te načelnik PU zagrebačke Marijan Tomurad.

Očevid je vodio istražni sudac Zoran Luburić.

Neslužbeno doznajemo da je ubojstvo izvršeno pucnjevima iz, najvjerojatnije, snajperske puške i to iz obližnje šume. Ubojstvo je, doznajemo, izvršeno na profesionalan način, hicem u glavu. Žrtva je prema tim informacijama upravo izlazila iz zgrade, a upucana je na parkingu.

U automobilu je Zečevićevu djevojku, Ivanu Šikić, s mjesta događaja odvezao prijatelj, poznati odvjetnik Ljubo Pavasović Visković.

Zečević je 1999. je u organiziranoj akciji MUP-a uhićen zajedno s 'glavom' tzv. zločinačke organizacije Nikicom Jelavićem, te Miljenkom Žajom, Rajkom i Veliborom Momčilovićem, Đorđem Vuletićem, Tvrtkom Tomičićem, Radovanom Štetićem i Miroslavom Vukovićem, nakon što su u neuspjelom atentatu na Vijeka Sliška, zoljom ubili nevinog prolaznika Zorana Dominija.

Zečević je služio kaznu u Lepoglavi nakon što je osuđen na 9 godina zatvora zbog trgovine drogom. Početkom ove godine na ponovljenom postupku oslobođen je optužbe za ubojstvo Željka Šobota, koji je u svom automobilu, dok je jeo burek, izrešetan 9-milimetarskom strojnicom u Ozaljskoj ulici u ožujku 1999.

Zečević je oslobođen jer ga niti jedan očevidac nije prepoznao iako su na mjestu ubojstvu pronađene njegove rukavice. Za njih je Zečević tvrdio da ih je posudio također već pokojnom Damiru Džebi. 

Bio je i glavni osumnjičenik za ubojstvo Ivana Šakote pred zagrebačkim kafićem "Kvak" u lipnju 1997., no krivnja mu nikada nije dokazana.

Šakota je preminuo na rukama Shpejtima Taqija, koji je, pak, ubijen odmah početkom srpnja iste godine na raskrižju Zagorske i Selske ceste.  

21. prosinca, pred samo istjecanje kazne, trebao je zbog dobrog vladanja izaći na slobodu.

Već neko je vrijeme, doznajemo iz izvora koji dobro poznaju događanja u poznatom zatvoru, Zečević je, također zbog dobrog vladanja, boravio na odjelu otvorenog tipa te je redovito izlazio na slobodne vikende, na kojem se nalazio i danas.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene