Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oduzeto 5 vreća

Besparica pritisnula farmere: Policija pronašla duhan namjenjen za šverc

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Besparica je stisnula slavonske duhanske farmere koji dio duhana nisu predali otkupljivačima već su ga zadržali za 'crne dane'.

U subotu je pedesetčetverogodišnji seljački proizvođač duhana iz sela nedaleko Virovitice stavio u prtljažnik svog automobila pet vreća izrezanog duhana i krenuo prema Osijeku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićen je Mrtav pijan izazvao prometnu, pobjegao pa izazvao još dvije: Policija objavila detalje Eksplozija bankomata u Zagrebu raznesen bankomat FOTO Eksplozija noćas probudila Zagrepčane u jednom kvartu

No, samo nekoliko kilometara dalje od sela, oko 4,25 sati, na cesti ga je zaustavila prometna policija i u redovnom nadzoru prometa u prtljažniku automobila pronašla rezani duhan namijenjen švercu.

Vlasnik je priveden u policijsku stanicu, duhan mu je oduzet, a protiv njega je pokrenuta kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljene trgovine.

Na području Virovitičko-podravske županije godišnje se proizvede više od 12 milijuna kilograma duhana ili oko 80 posto cjelokupne hrvatske proizvodnje, pa je i šverc osušenim i rezanim duhanskim listom najprisutniji.

Događa se to zbog velikog razmjera cijene kilograma duhana koja u prodaji zakonitom otkupljivaču iznosi oko 17 kuna, dok za kilogram iste vrste rezanog duhana seljak, na crnom tržištu od švercera, dobije od 80 do 120 kuna ili 7 puta više. Šverc duhanom posljednjih je godina na ovom području u značajnom porastu. (Agencija VLM)

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene