Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Šokantan događaj dogodio se blizu ulaza u park Maksimir pred očima mnogih prolaznika, a roditelji su na kraju s djevojčicom odjurili na Rebro. Za DNEVNIK.hr policija je potvrdila da će provesti kriminalističko istraživanje kako bi vidjela ima li elemenata kaznenog djela.


Policija je za DNEVNIK.hr potvrdila da će provesti kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdilo što se točno dogodilo u subotu oko 11 sati na ulazu u zagrebački park Maksimir, kada je belgijski ovčar napao i ugrizao djevojčicu (3). 

Vezani članci Napad na Salmana Rushdieja Napadač na Rushdieja optužen za ubojstvo: Društvene mreže pokazale njegovu sklonost ekstremizmu DORH Dvojac prevario vlasnika da žele kupiti psa: Tukli ga, tjerali da pije razne tekućine pa ga opljačkali

Zanima je ima li u događaju elemenata kaznenog djela iako je pas bio na povodcu. 

Belgijski ovčar na parkiralištu blizu ulaza u park napao je djevojčicu koja je u park došla s roditeljima. Šokirani očevici koji su se zatekli na mjestu događaja pokušali su smiriti psa da djevojčici ne nanese još teže ozljede. 

"Odjednom se začula vriska: 'Pusti! Puštaj!'", ispričao je za Jutarnji list jedan od onih koji su se zatekli na mjestu događaja. 

Kad se približio, vidio je kako je majka držala djevojčicu na tlu, a otac je psu pokušavao rastvoriti čeljust i spriječiti da je opet ugrize.

"Ja sam psa udario snažno nekoliko puta nogom u rebra. Trajalo je to možda minutu-dvije dok ga nismo odvojili od djevojčice. Došla je i jedna liječnica, koja je pogledala djevojčicu. Curila joj je krv na trbuhu. Roditelji su je posjeli u automobil i odjurili prema obližnjem KBC-u Zagreb na Rebro", rekao je očevidac za Jutarnji

Od prijatelja roditelja djevojčice dobio je i njihov broj i u nedjelju doznao da je dijete otpušteno iz bolnice, srećom, kako je ispričao, s lakšim ozljedama. 

Pas je navodno bio na povodcu, ali je on bio dovoljno dugačak, pa je pas mogao dohvatiti dijete. U šoku je bio i vlasnik psa. Vikao je na njega i tukao ga.

Očevidac kaže da nikome nije jasno zašto je pas tako reagirao jer mu se čini da je bio treniran. Nije mu jasno ni kako u Maksimiru u vrijeme najveće gužve nema ni policije ni komunalnih redara, a većina pasa hoda bez povodca.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju