Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Histološki nalaz potvrđuje kako je žensko dijete pronađeno prije desetak dana nedaleko Dugog Rata u plastičnoj vrećici, bilo staro svega pola sata. Nakon poroda je bilo živo i ugušeno prije bacanja u more.


Informaciju o nalazu potvrdio je sudski vještak i patolog Antonio Alujević, koji je obavio obdukciju. 

Vezani članci Trudnica, ilustracija Provjerili smo gdje je u Hrvatskoj dopuštena pratnja pri porodu, pogledajte koji su uvjeti postavljeni Bebe fakini (Foto: boredpanda.com) Roditelji objavili slike svojih beba fakina, od malih nogu imaju stav

' To je utvrđeno tijekom obdukcije, kada sam pronašao zrak samo u želucu djeteta, što nedvojbeno pokazuje da je ono ubijeno nedugo po porodu. U slučaju da sam zrak pronašao u tankom i debelom crijevu, to bi značilo da je dijete živjelo od 8 do 12 sati. Nakon poroda zrak prvo ulazi u želudac, potom u dvanaesnik, pa u tanko i debelo crijevo. Ujedno u želucu djeteta nije bilo mlijeka, što znači da nije došlo do prvog podoja, a u debelom crijevu sam pronašao samo mekonij, sadržaj koji se mora iz debelog crijeva novorođenčeta isprazniti najkasnije u 48. satu života' objasnio je novinarima dr. Alujević. 

Završen je i nalaz DNA analize koji omogučuje da se DNA profil bebe može usporediti s DNA profilom roditelja. 

Policija je obavila razgovor s 25-godišnjim mladićem iz Dugog Rata, vlasnikom BMW-a viđenog nakon čedomorstva prošlog tjedna. Mladić je pušten nakon razgovora jer je utvrđeno da nije povezan sa slučajem čedomorstva.

Prema izjavama svjedoka, na mjestu kod kojeg je u moru pronađeno dijete, večer prije čula se svađa tog mladića s još uvijek nepoznatom djevojkom, nakon koje se on udaljio svojim automobilom, a ona ostala na cesti.