Automobil iznad odvodnog kanala (Foto: MUP)
Automobil iznad odvodnog kanala (Foto: MUP)

U četvrtak, nešto poslije 13 sati, Policijska postaja Metković zaprimila je dojavu o slijetanju osobnog vozila s državne ceste D8 na predjelu Marinuša u gradu Ploče.


Prema dojavi, vozilo je sletjelo prema kanalu s vodom, a iz vozila se čulo zapomaganje.

Vezani članci Prometna nesreća u selu Župić (Foto: Pixsell, Edina Zuko) - 10 Teška prometna nesreća kod Siska: Kamion izbjegao srnu, prevrnuo se i udario u automobil Jacques Houdek (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Jacques Houdek doživio prometnu nesreću: Policije nije bilo više od sat vremena?

Odmah nakon zaprimljene dojave, policijski službenici zajedno s djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Metković i djelatnikom Dubrovnik cesta obišli su šire mjesto događaja te su na udaljenosti od oko 500 metara, u polju, preciznije uz zemljani poljski put na predjelu zvanom Peline, uočili vozilo koje je visjelo nad odvodnim kanalom, a u kojem se nalazilo više starijih osoba.

S obzirom na to da je izvlačenjem osoba prijetila opasnost da se vozilo prevrne na krov i upadne u kanal s vodom, vozilo se sajlom prikačilo za vatrogasno vozilo i na taj način osiguralo od eventualnog prevrtanja, nakon čega se pristupilo izvlačenju osoba iz vozila.

Sve četiri osobe izvučene su neozlijeđene, a radi se o troje hrvatskih državljana u dobi od 88, 85 i 68 godina te jednom državljaninu BiH u dobi od 84 godine.

Na mjesto događaja osim spomenutih došli su i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije te djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Ploče.