Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Automobil je prešao željeznički prijelaz u trenutku kada se prva rampa već zatvarala, ali nije uspio prijeći i drugu rampu.


Na željezničkom prijelazu u Šijani, na pruzi Buzet-Pula, automobil s prikolicom podletio je pod vlak Slovenskih željeznica, koji je vozio na relaciji Ljubljana-Pula, no nitko nije ozlijeđen, izvijestili su iz Hrvatskih željeznica (HŽ).

Umalo tragedija: Izbjegnut sudar vlakova na pruzi Sesvete - Zagreb

Vezani članci Loš dan - 23 Dan im je počeo užasno, nadaju se da će barem nasmijati ljude na društvenim mrežama Sudar s vlakom (Foto: Screenshot/YouTube) Prikolicom zapeo na pruzi, vlak nije uspio stati na vrijeme

Željezničko-cestovni prijelaz je osiguran svjetlosnim i zvučnim signalima te branicima, a u trenutku nesreće koja se dogodila u 10,40 sati, osiguranje je bilo ispravno i u funkciji.

Očevid je obavila pulska policija koja navodi da je 48-godišnji vozač Opel Agile, pulskih registracija, prešao željeznički prijelaz u trenutku kada se prva rampa već zatvarala, ali nije uspio prijeći i drugu rampu, pa je automobil, na kojem je bila priključena laka prikolica, ostao blokiran na pruzi.

Koprivnica: Automobil podletio pod teretni vlak

Vozač je izašao iz auta i nije ozlijeđen. U vlaku Slovenskih željeznica, kojeg je vozio 46-godišnji strojovođa, slovenski državljanin, bilo je 15 putnika.

Željeznički promet zbog nesreće nije bio u u prekidu, ali je vlak kasnio oko 35 minuta. Protiv vozača ide optužni prijedlog, navode iz policije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook