Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnja se na eksploziju plina

Auto eksplodirao u centru Rijeke, vozač umro u bolnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na izlazu s riječkog parkirališta Delta u središtu grada eksplodirao je automobil.

Dostavno vozilo marke Peugeot, koje je prema prvim informacijama prevozilo boce za autogeno zavarivanje, eksplodiralo je oko 10.45 sati. Vozač Peugeota je teško stradao te je u kritičnom stanju prevezen u KBC Rijeka. Kako nam je potvrđeno u KBC-u, negdje oko 15.20 vozač je umro zbog težine ozjeda.

Pročitajte i ovo Eksplozija plina u Varaždinu Strava u autoservisu FOTO Detalji eksplozije u Varaždinu: Tri osobe završile u bolnici, opečen i učenik (15), bio je na praksi Eksplozija u Đelekovcu - 1 obitelj ostala bez krova nad glavom "Sreća u svemu da su svi ostali živi": Gotov očevid eksplozije u Đelekovcu

Radi se o 41-godišnjem djelatniku riječke tvrtke koja se bavi instalacijama rashladnih uređaja, čije vozilo marke Peugeot partner je u eksploziji u potpunosti uništeno.

Po prvim informacijama, u automobilu je bila jedna osoba koju je snažna eksplozija odbacila gotovo 10 metara. Glasnogovornica primorsko-goranske Policijske uprave Mirjana Kulaš kazala je da se krhotine uništenog automobila oštetile više vozila na parkiralištu, no, osim vozača, nema stradalih. Evakuirano je područje u krugu od 100 metara od eksplozije.

Ostaci su se razletjeli i do stotinjak metara uokolo, a od automobila nije ostalo ništa. Oštećeni su i automobili koji su se nalazili u blizini eksplozije.

Opasnost u središtu grada trajala je još nekoliko sati nakon eksplozije. Zbog toga je i promet u okolici mjesta nesreće nekoliko sati bio posve blokiran, a policija je imala težak posao jer je valjalo osigurati veliko područje, a građani nisu bili baš spremni slijediti njihove upute. Naime, zbog požara koji je uslijedio nakon prve eksplozije preostale su plinske boce iz auta također prijetile eksplozijom, no vatrogasci su ih nakon višesatnoga hlađenja ipak uspjeli sanirati i maknuti te opasnosti više nema.

Bila je riječ  o kobnoj smjesi tehničkih plinova, najvjerojatnije acetilenu i kisiku. Naime, naknadno je utvrđeno kako je poginuli vozač bio radnik tvrtke koja se bavi instalacijama rashladnih uređaja. O jačini eksplozije svjedoči i šteta na automobilima parkiranima blizu mjesta nesreće. Još jednom valja napomenuti kako se eksplozija dogodila na iznimno frekventnome parkiralištu koje je inače i polazišna točka mnogobrojnih turističkih autobusa, pa samo još jednom možemo utvrditi kako je ovaj stravični događaj mogao još i mnogo gore završiti.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene