Obavijesti Video Pretražite Navigacija
18 preprodavača

Akcija 'Kockar': Narkoskupina osuđena na više od 53 godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na riječkome Županijskom sudu izrečene su nepravomoćne presude od ukupno 53 godine i osam mjeseci zatvora velikoj narkoskupini s Ratkom Čorićem (33) na čelu, optuženoj za krijumčarenje pet i pol kilograma heroina 2008. iz Zadra u Rijeku i preprodaju droge na riječkom narkotržištu.

Sudsko vijeće, pod predsjedanjem sutkinje Ike Šarić, osudilo je Ratka Čorića iz Rijeke i njegovu organiziranu skupinu preprodavača, ukupno 18 osoba, za krijumčarenje pet i pol kilograma heroina i nekoliko tisuća tableta heptanona iz Zadra u Rijeku u tijeku šest mjeseci 2008. te preprodaju te droge na riječkom narkotržištu i po otocima.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Osmero optuženih, optuženih za najteži oblik udruživanja u kriminalnu skupinu radi kupnje i preprodaje droga dobili su i najveće zatvorske kazne. Čorić je nepravomoćno osuđen na sedam godina i tri mjeseca zatvora, Manuel Tomić na pet godina, Ivica Bašić na četiri, Igor Petrović na šest, Denis Jordan na pet i pol, Denis Babić na tri, Damir Alač na šest, a Dušan Vasić na tri godine i šest mjeseci. Mateo Duka, koji je drogu prevozio iz Zadra u Rijeku, osuđen je na 4 i pol godine zatvora, stoji u presudi sutkinje Šarić.

Ostali optuženici dobili su po nekoliko mjeseci zatvora ili uvjetne i novčane kazne, a optuženi su bili za kaznena djela zlouporabe droga - preprodaju te posjedovanje i prenošenje manjih količina droge. Skupina, optužena za krijumčarenje i preprodaju droga, heroin je krijumčarila autom na ruti Zadar-Rijeka od lipnja do studenog 2008.

Drogu bi zatim u Rijeci preuzimao netko od preprodavača, na parkiralištu Tower centra, a zatim je heroin, miješan s primjesama u garaži koju je Čorić koristio na Trsatu, prodavan na ulici. Narkolanac je prekinut 22. studenoga 2008., kad je riječka policija u Čorićevoj garaži tijekom akcije 'Kockar' pronašla ukupno 3,6 kilograma heroina, digitalnu vagu, heptanone i razne primjese za miješanje droge.

Zbog mnoštva dokaza, većinom audiosnimaka snimljenih za vrijeme tajnoga policijskog praćenja skupine preprodavača, većina okrivljenika za vrijeme suđenja priznala je da su počinili djela za koja su optuženi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene