Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka istražnog suda

Akcija Carina: Osmorici uhićenih jednomjesečni istražni zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osmorica uhićenih u antikorupcijskoj akciji na graničnim prijelazima, koje se tereti za više od stotinu kaznenih djela, večeras je određen jednomjesečni istražni zatvor, doznaje se na zagrebačkome Županijskom sudu.

Istražna sutkinja Jadranka Mandušić istražni im je zatvor, na zahtjev USKOK-a, odredila zbog mogućeg utjecaja na svjedoke te ponavljanja kaznenog djela, izjavio je glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić. Šestorica osumnjičenih, među kojima je i navodni 'mozak kriminalne operacije' Milan Galac iz Zaboka, mjesec dana u Remetincu će provesti zbog obje opasnosti. Jednom od njih istražni je zatvor određen samo zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a drugom zbog mogućnosti ponavljanja nedjela, pojasnio je Devčić.

Neslužbeno se doznaje da je osumnjičene carinike i policajce, koje su USKOK-ovi istražitelji pratili duže vrijeme, odao način života koji je bio daleko iznad mogućnosti koje su si mogli priuštiti od redovnih primanja. Prvoosumnjičeni Galac navodno je vlasnik više kuća i zgrada u Zaboku, a tvrtka u vlasništvu njegove supruge navodno je gradila apartmane i na jadranskoj obali. Kao i u ostalim antikorupcijskim akcijama osumnjičene očekuje blokada imovine za koju se sumnja da su je stekli nezakonito.

Pročitajte i ovo Zračna luka u Münchenu Ovo nitko nije očekivao Carinici u zračnoj luci u nevjerici zbog onog što je umirovljenik imao u prtljagi: "Prijavio je samo 300 eura" Dan s mobilnim jedinicima - 4 Koriste brojne vještine Jedan dan s Carinskom upravom: Ovako otkrivaju krijumčare koji skrivaju drogu, duhan i migrante



USKOK je ranije tijekom dana izvijestio da je u akciji 'Carina' donio tri naloga o istrazi kojom je obuhvaćeno ukupno 57 osoba, osumnjičenih za niz kaznenih djela - od udruživanja za počinjenje kaznenih djela, zlouporaba položaja i ovlasti, primanja i davanja mita, krivotvorenja isprava do poticanja na ta nedjela. Osim 16 carinika, šest policajaca i jednog državnog inspektora među osumnjičenima su i osobe koje su službenicima davali mito kako bi preko granice mogli unijeti robu bez plaćanja poreza.

U priopćenju objavljenu na USKOK-ovim internetskim stranicama ne otkriva se ni identitet osumnjičenika, ni iznosi za koje je oštećen državni proračun i koje su osumnjičeni carinici i policajci 'zaradili' korupcijskim kaznenim djelima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene