Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nastavlja se rasplet afere u Puli. Kako doznajemo, zbog malverzacija s nekretninama i zemljištem, na istarskom području očekuju se nova privođenja.


Za sada troje od pet osumnjičenih za prevaru poduzetnika Danka Končara milijuna kuna ostaje 48 sati u pritvoru. Među njima i Vinka Cetinski, bivša HDZ-ova doministrica turizma. Kao Končareva poslovna suradnica bila je zadužena za kupovanje nekretnina.

Vezani članci Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Kako su i najavili: Istra i službeno zatražila otvaranje terasa kafića od 1. ožujka Pedofilija na internetu, ilustracija Kod Poreča je snimao golu djecu: Pedofilu iz Njemačke određen istražni zatvor

>> Vinki Cetinski određeno 48-satno zadržavanje

 

Prozvana je mozgom još jedne milijunske afere. Bivša HDZ-ova doministrica turizma Vinka Cetinski za privođenja je djelovala suzdržano i ponosno, no, noć u pritvoru teško joj je pala. 'Jako teško. Ne moram vam ništa van toga reći, svakom čovjeku je teško provesti jednu noć u pritvoru, bez obzira bio medijska osoba ili ne', istaknuo je odvjetnik Vinke Cetinski Ljubiša Drageljević.

Cetinski se nije branila šutnjom

 

Cetinski se nije branila šutnjom, odbija svaku krivnju. Za Danka Končara veže je poslovno- prijateljska suradnja. GRAFIKA Gotovo cijela obitelj je radila za njega. Anto Nobilo, otac Vinkine snahe Ivane zastupao ga je kao odvjetnik, Ivana kao glasnogovornica, a Vinki je dao ovlasti u tvrtki. 'Mislimo da ovaj slučaj sigurno nije taj koji zaslužuje ovakav tretman,a da li je to zbog velikog medijskog pritiska gospodina Končara da se ovaj slučaj pokrene to ja ne znam', rekao je Drageljević.

Prije šest mjeseci Danko Končar prijavio je svoje suradnike za prevaru. Vinka Cetinski u ime njegove tvrtke kupovala je nekretnine i zemljišta, tzv. istarske šantije od kojih je Končar namjeravao graditi urbane vile. Mještani su bili zainteresirani pa se među prodavačima našao i Vinkin stranački kolega Nevio Šetić. 'Moram iskreno reći da ja nisam znao da to kupuje ni Končar, ni Vinka Cetinski. Nama se obratila jedna kuća za prodaju nekretnina i mi smo prodali njima', rekao nam je Nevio Šetić, saborski zastupnik.

Policiji prijavljen i Radolović

No, ta je agencija u suradnji s Vinkom i posrednicima za prodaju, kako ih tereti policija, napuhavala cijene i sebi uzimala razliku. Šteta se za sada procjenjuje na 30 milijuna kuna. Končar je policiji prijavio i Dragu Radolovića. Njega nema među privedenima. Špekulira se da je sve priznao policiji. Odvjetnici to demantiraju.

'Gospodin Radolović još nije dobio nikakva poziva od strane policije, ukoliko takav poziv dobije on će se rado odazvati i odgovoriti na sva pitanja koja organe gonjenja budu interesirala', rekao je njegov odvjetnik Duško Miočić. Radolović i Končar vode nekoliko parnica na Trgovačkom i Općinskom sudu. Radolović pokušava osporiti ugovor u kojem je Končaru obećao vratiti 11 milijuna eura, ali ima i nekih svojih potraživanja prema Končaru. Istarska afera, očito, tek se počela raspetljavati.