Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijski sud u Puli danas je nepravomoćno na 30 godina zatvora osudio Vladu Gavrića (57) za teško ubojstvo Osječanke Mire Ljušanin (49) 28. kolovoza 2009. u Poreču.


Određena mu je i mjera obveznog liječenja od ovisnosti. Predsjednica sudskog vijeća Marija Budimir je u obrazloženju presude kazala kako je nedvojbeno utvrđeno da je Gavrić ubojstvo, zadavši Miri Ljušanin 28 uboda nožem, počinio iz bezobzirne osvete, jer nije s njim željela nastaviti ljubavnu vezu.

Vezani članci Presuda / Ilustracija Sud razvedenom paru dodijelio zajedničko skrbništvom nad Pandom Ivo Sanader Potvrđena presuda Sanaderu i Hernadiju u slučaju MOL. "Ovdje je riječ o korupciji na najvišoj razini"

Gavrić je, iako mu je dijagnosticirana disocijalna struktura, odnosno psihopatija, mogao kontrolirati ljutnju i bijes, ali je uz pomoć alkohola taj dio kontrole usmjerio na oštećenicu, kazala je sutkinja i dodala da je žrtvu ubio izravnom namjerom.

Olakotna okolnost to što je Gavrić smanjeno ubrojiv

Kao olakotne okolonosti sud je uzeo u obzir da je Gavrić smanjeno ubrojiv, a kao otegotne da je već bio prekršajno kažnjavan jer je uznemiravao Miru Ljušanin i da ju je okrutno ubio zbog čega je žrtva patila. Otegotno je i to što je znao da je ona jedino dijete, hranitelj svoje majke, o kojoj se nakon kćerine smrti nema tko brinuti, objasnila je Budimir.

Pri izricanju presude Gavrić je izazvao izgred vičući kako nije pobio pola Poreča. Psujući sud, vikao je 'svi ste vi ustaše, osudili ste me zato što sam Srbin'. Kako se nije, unatoč upozorenjima pravosudnih policajaca i sutkinje Budimir, htio smiriti, izveden je iz sudnice prije nego je sutkinja završila obrazlaganje presude.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju