Prometna nesreća s traktorom (Foto/Arhiva: Marijan Susenj/PIXSELL)
Prometna nesreća s traktorom (Foto/Arhiva: Marijan Susenj/PIXSELL)

Dvadesetogodišnji mladić smrtno je stradao, a dvije osobe u dobi od 17 i 18 godina teže su ozlijeđene u prometnoj nesreći u Blatu na Korčuli, izvijestila je u petak Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.


Nesreća se dogodila jučer poslijepodne kada je 20-godišnjak upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom za koji je bila prikačena prikolica u kojoj su se nalazila dva putnika u dobi od 17 i 18 godina.

Vezani članci Postavljeni ležeći policajci u Blatu nakon tragične nesreće (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Vozač koji je usmrtio djevojčicu u Blatu pušten na slobodu, njegov odvjetnik otkrio: "U trenutku nesreće uopće nije imao alkohola u krvi" Prometni stručnjak Rajko Horvat i Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Andrija Jarak s prometnim stručnjakom o tragediji u Blatu i novim ležećim policajcima: "Oni usporavaju, ali nedovoljno. Motociklisti ih mogu izbjeći"

Nakon što je vozač ručicu mjenjača prebacio u ''ler'', dolaskom na nizbrdicu traktor je ubrzao, a vozač je izgubio nadzor nad vozilom. Traktor je udario u propisno parkirano teretno vozilo, nakon čega se prevrnuo.

Pri tome je 20-godišnji vozač smrtno stradao, dok je dvoje putnika teže ozlijeđeno i prevezeno helikopterom u splitsku bolnicu. (Hina)