Obavijesti Video Pretražite Navigacija

16-godišnji Zadranin preminuo od meningokokne sepse

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zadarskoj Općoj bolnici sinoć oko 18,30 sati od meningokokne sepse preminuo je 16-godišnjak iz Zadra.

Mladić je jučer popodne oko 13,15 sati primljen u zadarsku bolnicu s jakom glavoboljom, povraćanjem, bolovima u mišićima i zglobovima te kožnim promjenama, izvijestio je dr. Boris Đelalija sa Zaraznog odjela Opće bolnice u Zadru.

Pročitajte i ovo Morski pas pronašli tijelo Morski pas napao i ubio tinejdžera blizu plaže koju obožavaju turisti Majka mladića u Srbiji polila benzinom i zapalila - 1 strava kod susjeda Preminuo mladić kojeg je majka polila benzinom i zapalila: "Ni da pita je li živ, a pred njezinim je očima gorio i vrištao"

"Odmah smo posumnjali na meningokoknu sepsu i odmah započeli liječenje. Procijenili smo da će se bolest razviti u tešku kliničku sliku i bolesnika smo proslijedili na Odjel za anesteziju i u Jedinicu intenzivne njege. Unatoč poduzetim mjerama intenzivnog liječenja mladić je preminuo oko 18,30 sati", rekao je dr. Đelalija.

Dodao je kako je infekcija bila nezaustavljiva i brzo napredujuća s razvojem stanja šoka organizma i višestrukim zatajenjem organa.

Dr. Đelalija ističe kako se sada provjerava zdravstveno stanje svih osoba koje su bile u izravnom kontaktu s preminulim mladićem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene