Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Maloljetni karlovački razbojnik

Maskirani 12-godišnjak opljačkao trgovinu i kladionice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom studenog i prosinca 2008. na karlovačkom području došlo je do porasta razbojništava pa je karlovačka policija formirala posebnu radnu skupinu čiji je rad ubrzo urodio plodom.

Karlovačka policija stala je na kraj 12-godišnjem razbojniku koji je sudjelovao u 4 od 11 pljačkaških pohoda koje su istraživali. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je 12-godišnjak 21. 11. 2008. oko 21, 05 sati u ulici Kralja Petra Krešimira IV. maskiran crnom kapom s prorezima na očima i naoružan crnim plastičnim pištoljem trgovkinji prodavaonice zaprijetio da mu preda novac. Ona je otvorila blagajnu i odmakla se, a maloljetni razbojnik uzeo je 420 kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Profil maloljetnih delikvenata Tuku se iz dosade, nemaju osjećaj za bol i kajanje Slika nije dostupna Maloljetni nasilnici Društvo odgaja nasilnike, politika sve ignorira

U akciju je opet krenuo 18, 12. 2008, oko 18, 45 sati u Luščiću. Tada je njegova meta bila mjenjačnica u koju je upao maskiran crnom potkapom i naoružan plastičnim pištoljem te zaprijetio zaposlenici. No, ona ga je odgurnula i pobjegla u zaštićeni prostor blagajne nakon čega je 12-godišnjak pobjegao.

U treću pljačku otišao je tri dana kasnije i to u kladionicu u ulici Kralja Petra Krešimira IV. Opet je bio maskiran crnom potkapom i naoružan crnim plastičnim pištoljem. Nakon prijetnje, zaposlenica mu je predala 600 kuna.  Samo dan nakon opet je krenuo opljačakati kladionicu, isto maskiran no ovaj puta naoružan plinskim pištoljem iz kojeg je po ulasku u kladionicu ispalio jedan hitac. Zaprijetio je zaposlenici i ukrao 370 kuna. 12-godišnji razbojnik u ovoj je pljački imao i pomagačicu, M. D. iz Karlovca, koja je za vrijeme pljačke ispred kladionice čuvala stražu.

Karlovački maloljetni razbojnik osumnjičen je i za dvije krađe i jednu tešku krađu u dječjem vrtiću Grabrik, odakle su otuđeni DVD-playeri i računalna oprema. Policija je na adresi maloljetnika pronašla oružje korišteno u pljačkama, a plinski pištolj poslan je na vještačenje u Centar za kriminalistička vještačenja u Zagrebu. Policija je pronašla i ukradenu računalnu opremu, koje je dio bio prodan za 200 kuna, te je vratio vrtiću Grabrik.

Kako se radio o maloljetnom počinitelju dječak nije u pritvoru već je policija protiv njega Odjelu za mladež podnijela posebno izvješće, dok je pomagačica D. M. kazneno prijavljena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene