Andrej Plenković odao je počast žrtvama blajburške tragedije i hrvatskog Križnog puta kod spomen-obilježja u Maclju.

Galerija


Obilježavajući 75. obljetnicu Križnog puta, Plenković je položio vijenac i zapalio svijeću kod zajedničke grobnice pored crkve Muke Isusove u Maclju u spomen na pobijene žrtve, od Bleiburga preko Tezna i duž Križnog puta.

Vezani članci Andrej Plenković se obraća naciji Plenković o kaznama: "To nerado radimo, ali je potrebno kako odgovornu većinu građana ne bi ugrožavali neodgovorni pojedinci" Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade Premijer na sjednici Vlade otkrio kad nove mjere stupaju na snagu i koliko će trajati: ''Cilj je smanjiti širenje zaraze i broj preminulih''

Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić, predstojnik ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić te posebni savjetnik za društvena pitanja akademik Zvonko Kusić.

"Uz bezrezervnu osudu svih zločina svih totalitarnih režima, s osjećajem pijeteta prema svakoj nevinoj žrtvi te njegujući kulturu sjećanja i međusobnog poštovanja, možemo izgraditi uistinu tolerantno društvo. To ponajprije dugujemo našim mladima kako bismo zajedno gradili europsku Hrvatsku utemeljenu na demokratskim vrijednostima", poručio je Plenković.