Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Polleo Sport

Akvizicija tržišnog lidera: Polleo Sport preuzeo bivšeg franšizera Proteini.si Hrvatska

PR
PR Foto: PR
Polleo Sport kao regionalni lider u području sportske suplementacije i fitness opreme koji trenutno posluje na sedam tržišta – Austrija, Njemačka, Švicarska, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina te Makedonija, akvizirao je tvrtku bivšeg hrvatskog franšizera Protieni.si te na taj način od početka rujna proširio svoje poslovanje za pet novih lokacija u Hrvatskoj pa tako ukupan broj maloprodajnih mjesta u mreži u ovom trenutku prelazi brojku trideset.

Bez konkurencije

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Važno otkriće Muškarci imaju jedan poseban dio tijela - Jako poseban! Slika nije dostupna Puno proteina Neobičan sastojak: Biste li pojeli ovu energetsku pločicu?


Ovim potezom, Polleo Sport je potvrdio svoju lidersku poziciju u regiji te dodatno osnažio vlastitu strategiju rasta i proboja na nova europska tržišta. Nove poslovnice Polleo Sporta nalaze se u Supernovi Zadar, Garden Mall-u, Avenue Mall-u, Mall of Splitu te u Ulici slobode 1 u Splitu.


Iz Uprave Polleo Sporta poručili su: „ Rast koji je Polleo Sport ostvario na inozemnim tržištima u zadnjih nekoliko godina prvi je pokazatelj jačine brenda, a širenjem maloprodajne mreže na domicilnom tržištu, želimo potvrditi status lidera u industriji sportske prehrane. Akvizicijom bivšeg hrvatskog franšizera marke Proteini.si, pokazujemo svoju snagu na hrvatskom tržištu te približavamo misiju Polleo Sporta novim kupcima. Naša snaga i ponos oduvijek su bili i ostali naši Polleo stručnjaci te nam je izuzetno drago što će njihovo znanje i iskustvo moći prepoznati i posjetitelji novih lokacijama. Kao firma, ostajemo i dalje predani svom cilju, a to je stvaranje aktivnije i zdravije zajednice.„

PR PR (Foto: PR)


Planovi za budućnost
Značaj ove akvizicije komentirali su i predstavnici renomiranih međunarodnih revizorskih kuća.


„Kroz zadnjih par godina suradnje, uvjerili smo se da je Polleo Sport jedinstven koncept u smislu vrijednosti brenda, ali i same kvalitete proizvoda i pristupa tržištu. U kontekstu toga, lijepo je vidjeti kada jedna dobro planirana ideja i vizija dobije rezultate i u kontinuiranom i snažnom regionalnom rastu i prisustvu na regionalnim tržištima. Ova akvizicija će svakako učvrstiti poziciju Polleo Sport-a na tržištu te omogućiti da jednostavnije i kvalitetnije dođe do svojih korisnika te ih inspirira na sportski način života koji Polleo promovira.“ – komentirao je Andrija Garofulić, iz međunarodne organizacije za pružanje usluga revizije, računovodstva, prava i savjetovanja – Mazars.
„ Polleo Sport, sa svojim jedinstvenim konceptom kralja u fitnessu („The Fitness King“), pokazao se kao izuzetno agilna i fleksibilna kompanija, koja je istovremeno spremna odgovoriti na nove izazove i pravila poslovanja te stvarati nove trendove na rastućem tržištu naslonjenom na svijet fitness-a i zdrave prehrane. Rezultat ove akvizicije je konsolidacija domaćeg tržišta te učvršćenje pozicije lidera na domaćem i regionalnom tržištu. Konsolidirano domaće tržište trebalo bi poslužiti kao snažna baza i temelj za nastavak širenja na inozemna tržišta.“ - Ante Salopek iz Deloitte Savjetodavnih usluga.

PR PR (Foto: PR)

Razvojem vlastitog koncepta na tržište DACH regije te širenjem maloprodajne mreže na području Hrvatske i Slovenije, Polleo Sport je rijedak primjerak hrvatskog brenda koji hrabro gradi svoju internacionalnu budućnost.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene