Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Pomogao im s lovištem?

''Lovačka posla'': Agronomski fakultet počasni doktorat dodijelio bi generalu Markaču

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agronomski fakultet u Zagrebu predložit će Senatu Sveučilišta da umirovljenom generalu Hrvatske vojske Mladenu Markaču dodijeli počasni doktorat, piše srednja.hr.

Fakultetsko vijeće Agronomskog fakulteta prihvatilo je taj prijedlog na svojoj sjednici 22. siječnja. Prema zapisniku sa sjednice, Markača je predložio Zavod za ribarstvo, pčelarstvo, lovstvo i specijalnu zoologiju te prodekan Nikica Šprem.

Pročitajte i ovo Zdravko Komšić, vukovarski branitelj (Foto: Dnevnik.hr) Sramotna odluka srpske vlade Novi Sad diže spomen ploču ratnom zločincu: "Vukovar su oni uništili, poravnali su ga!" Ante Gotovina i Mladen Markač na vojnoj vježbi (Foto: Dnevnik.hr) Došao i Penava Gotovina i Markač promatrali završni dio vojne vježbe Velebit 18

Službeni dokumenti ne kažu ništa više o samom prijedlogu, koji još nije stigao do Senata, ali se u kuloarima doznaje da su u pitanju "lovačka posla", odnosno neko lovište koje je Markač, strastveni lovac, navodno pomogao pribaviti Fakultetu.

Srednja.hr. ističe kako je u zadnja dva tjedna u fokusu javnosti inicijativa dekana Muzičke akademije za dodjelu počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, dok se u sjeni te afere "odvija inicijativa za dodjelu još jednog počasnog doktorata Sveučilišta u Zagrebu".

Mladen Markač za vrijeme Domovinskog rata bio je zapovjednik specijalnih redarstvenih jedinica MUP-a. Bio je i član hrvatske džudo reprezentacije, hrvač i strastveni lovac.

Proglašen je počasnim građaninom Zagreba, Osijeka, Knina, Krašića, Duge Rese, Koprivnice, Novske, Virovitice, Konavla, Gospića, Cetingrada, Pleternice, Biograda na Moru, Đurđevca, Benkovca, Lipika, Varaždinske županije i Koprivničko-križevačke županije.

Međunarodni sud za ratne zločine podigao je 2001. optužnicu protiv Markača, Ante Gotovine i Ivana Čermaka. Prvostupanjskom presudom iz 2011. Markač je bio osuđen na 18 godina zatvora, no nakon žalbe drugostupanjskom sudu 2012. oslobođen je po svim točkama optužnice. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene