Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oglas

Uspješno provedena kampanja „Ima sreće za sve“ trgovačkog lanca Tommy „Svako dijete ima pravo odrastati u obitelji“

PR
PR Foto: PR
Kroz kampanju za poticanje udomiteljstva „Ima sreće za sve“ trgovačkog lanca Tommy i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatskim zavodom za socijalni rad, poslana je važna poruka: Svako dijete ima pravo odrastati u obitelji!

Odrastanje u sigurnoj i podržavajućoj obitelji iznimno je važno za rast i razvoj svakog djeteta. Kada nije moguće, nije sigurno ili nije u najboljem interesu djeteta da živi s vlastitom obitelji, udomiteljske obitelji pružaju djetetu najbolju alternativnu skrb. Odrastajući u brižnoj i poticajnoj udomiteljskoj obitelji djeca dobivaju priliku osjetiti toplinu obiteljskog doma te sigurnost, pripadnost i podršku. UNICEF već godinama ulaže u razvoj kvalitetnog udomiteljstva, kako bi podržao napore da se svakoj djevojčici i svakome dječaku omogući odrastanje u obitelji. Uz podršku Tommyja, UNICEF nastavlja raditi na povećanju broja udomitelja i osiguravanju kvalitetnije podrške udomiteljskim obiteljima, posebice u Splitsko-dalmatinskoj županiji, primorskoj Hrvatskoj i drugim gradovima i mjestima gdje nedostaje udomiteljskih obitelji.

UNICEF-ovi programi usmjereni su na podršku i osnaživanje stručnjaka iz sustava socijalne skrbi i sustava odgoja-obrazovanja, odnosno u vrtićima i školama u svrhu podrške udomiteljima - budući da je upravo podrška ono što je najviše potrebno udomiteljima i stručnjacima koji rade s udomiteljskim obiteljima, te djeci koja odrastaju u obiteljima. Programi su također usmjereni na daljnju senzibilizaciju građana s ciljem podrške udomiteljskim obiteljima i djeci u udomiteljstvu.

PR PR (Foto: PR)

Kroz kampanju „Ima sreće za sve!“ osigurana je podrška nastavku i proširenju provedbe istoimenog programa u Splitsko-dalmatinskoj županiji kroz organizaciju radionica u vrtićima i školama s ciljem osnaživanja i senzibilizacije odgojitelja i učitelja o potrebama udomljene djece i udomitelja, kao i promocije udomiteljstva. Provodit će se i radionice za stručnjake iz područnih ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad, s ciljem razvoja udomiteljstva kao prvog izbora za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Također, osigurano je proširenje provedbe programa „Ima sreće za sve“ na vrtiće i škole te područne urede Hrvatskog zavoda za socijalni rad i u drugim županijama u kojima Tommy djeluje, primarno u Splitsko-dalmatinskoj županiji, primorskoj Hrvatskoj i drugim gradovima i mjestima gdje nedostaje udomiteljskih obitelji.
Tommy je kao društveno odgovorna kompanija i do sada inicirao i  realizirao niz humanitarnih i društveno korisnih projekata kojima se potiče dobrobit najmlađe populacije, kroz podršku institucijama, organizacijama, događajima i pojedincima. Dajući svoj konkretan doprinos takvim aktivnostima Tommy, između ostaloga, senzibilizira javnost na potrebu razvoja društva koje će biti stimulativno u procesima odrastanja i razvoja djece, a i ova suradnja s UNICEF-om je na tom
tragu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene