Legendarni glumac Al Pacino slavi 80. rođendan, a na sceni je već skoro 60 godina. Tijekom karijere ostvario je brojne zapažene uloge, a privatno nikada nije stao pred oltar.

Galerija


Jedan od najvećih holivudskih glumaca svih vremena svakako je Al Pacino. Glumio je brojne negativce, a neke od njegovih uloga danas su već kultne - poput one u filmu "Kum". Jedna od njegovih zadnjih zapaženijih uloga je ona Jimmyja Hofe u nagrađenom filmu Martina Scorsesea, "Irac", no popis likova koje je utjelovio tijekom karijere zaista je značajan.

Vezani članci Meital Dohan Tvrdila je da je 40 godina starijeg glumca ostavila zbog bizarnosti, a sad je ipak odlučila otkriti pravi razlog? Meital Dohan Holivudskog šarmera nogirala 39 godina mlađa djevojka, pa otkrila bizaran razlog koji ju je natjerao na to

Alfredo James Pacino rodio se u New Yorku 25. travnja 1940. godine, a njegovi roditelji Rose i Salvatore Pacino podrijetlom su iz Italije. Oskarovac Pacino je sa 17 godina odustao od srednje škole te je radio kao domar, vozio je autobus, radio je u pošti te se bavio raznim zanimanjima kako bi zaradio za život. Bavio se bejzbolom te je htio postati sportaš, a prijatelji su mu dali nadimak "Glumac" još kao tinejdžeru. Pacino je počeo piti i pušiti kada je imao devet godina, a s 13 je već pušio marihuanu redovito, no nikada nije uživao teške droge.

Glumio je na njujorškoj underground sceni, a u HB Studiju je upoznao Charlieja Laughtona, koji mu je kasnije postao mentor i najbolji prijatelj. U tom je periodu danas poznati glumac bio beskućnik te je često spavao na ulicama, u kazalištu ili kod prijatelja. Kada je imao 22 godine preminuli su mu majka i djed, nakon čega je primljen u organizaciju profesionalnih glumaca, "Actors Studio". Godine 2010. postao je potpredsjednik iste organizacije.

Odbijao je brojne uloge, a nikada nije stao pred oltar

U bostonskom Charles Playhouseu je glumio 1967. godine, što mu je bio i prvi duži glumački posao, a ondje je upoznao i glumicu Jill Clayburgh s kojom se kasnije preselio natrag u New York. Za svoje uloge na Broadwayju je dobio nagradu Tony, a na velikom platnu se prvi put pojavio 1969. godine u filmu "Me, Natalie". Od onda do danas njegova je karijera išla samo uzlaznom putanjom, a surađivao je s brojnim redateljima i kolegama te je postao legenda svjetskoga filma.

Zanimljivo, Pacino se nikada nije ženio. Tijekom godina povezivali su ga s brojnim kolegicama, od Debre Winger, Tuesday Weld i Penelope Ann Miller do Diane Keaton, no pred oltar nikada nije stao. S Beverly D'Angelo s kojom je bio od 1996. do 2001. godine ima blizance, a s učiteljicom glume Jan Tarrant ima kćer.

S ulogom Michaela Corleonea povezao se na više razina, a činjenica koja im je najviše zajednička je to da su se i Pacinovi baka i djed sa Sicilije preselili u SAD, kao i Corleonovi u filmu. Glumac je oduvijek bio veliki fan Williama Shakespearea, a režirao je nekoliko kazališnih predstava napravljenih po njegovim djelima. Tijekom godina je odbijao brojne uloge, a među njima je i uloga Hana Soloa u "Ratovima zvijezda".

Nogirala ga je samo tri dana prije zakazane svadbe, a o razlozima tog skandala dugo se nagađalo