Hvaljena serija "The Good Doctor" koja se trenutno emitira na Novoj TV postala je hit među gledateljima, a neki ju proglašavaju i nsljednicom kultne serije o doktoru Houseu. Donosimo vam zanimljivosti koje sigurno niste znali o ovoj novoj uspješnici.

Galerija The Good Doctor (Foto: IMDB) Good Doctor Američka serija Good Doctor (Foto: IN Magazin) +6 Good Doctor

Medicinska drama ''The Good Doctor'' jedna je od najgledanijih novih serija u Americi, ali i kod nas. Zahvaljujući glavnom liku, doktoru Shaunu Murphyju kojeg tumači odličan Freedie Highmore, autističnom geniju, ova izrazito topla i emotivna serija, prožeta dramamom, odmah je osvojila i hrvatsku publiku.

Vezani članci Nevjera - 2 Mislila je da ima savršen život i brak: Ne propustite priču o osveti prevarene žene večeras na Novoj TV! Ambasadorova kći, 0107 - 6 Čak pet serija Nove TV među najpretraživanijima na Googleu, a jedna je aktualnija i od COVID potvrda

Autistični doktor, odnosi među medicinskim osobljem, neobični zdravstveni slučajevi i obilje dobre glume učinile su "The Good Doctor" pravim hitom, a mnogi kažu da je ova serija simboličan nastavak slavnog doktora Housea. 

Ipak, iako mnogi znaju sve o glavnom glumcu Freddieu Highmoreu i radnji serije, izdvojili smo zanimljivosti o ovoj seriji za koje do sada sigurno niste čuli. 

Na primjer, glavni junak serije i njezino zaštitno lice, britanski glumac Freddie Highmore inicijalno je smatran premladim za ulogu pa su ga producenti otpisali. Unatoč tome što ima 25 godine Freddie izgleda mnogo mlađe pa se producentima učinilo neuvjerljivo njega uzeti za glavnog glumca. 

Nakon što su vidjeli njegove fotografije, producenti su Freddieu rekli kako nije dobio ulogu jer žele nekoga tko ima najmanje 25 godina na što im je on odgovorio kako "IMA 25 GODINA!" i time se izborio za sebe. 

Zanimljivo je i kako unatoč tome što su svo troje glumaca koje glume liječnike u seriji rođeni u Londonu, a čak dvoje, Highmore i Thomas, koriste američki naglasak dok glume. Treći glumac, Chuku Modu govori neutralnim naglaskom. 

Glumac Nicholas Gonzalez koji tumači doktora Melendeza i sam potječe iz liječničke obitelji. Njegov otac i brat su kirurzi, a majka mu vodi administraciju za kliniku za radiologiju u južnom Teksasu. 

Iako je dans "The Good Doctor" američka hit-serija koja je nastala zahvaljujući velikom budžetu, inicijalno je scenarij preuzet od korejske medicinske drame iz 2013. I u korejskoj verziji serija je bila iznimno dobro prihvaćena. 

Popularizaciji serije osim dobre glume i odličnog scenarija doprinijelo je i sponzorstvo raznih udruga za podizanje svijesti o autizmu. Naime, u SAD-u jedno od 68 djece ima autizam. Autizam je biološki razvojni poremećaj mozga koji se sve češće i češće javlja u vrlo ranoj dobi, a često znači apsolutnu ovisnost djeteta o roditelju i posvemašnje nerazumijevanje socijalnih interakcija. 

Kako glavni junak serije boluje upavo od tog poremećaja, a istovremeno je briljantan liječnik, serija je naišla na odobravanje udruga autističara jer ih lišava stigme i predasude da su nesposobni za bilo kakav uspjeh. 

Jedno je sigurno, radi se o hvalevrijednoj seriji koja je dokazala svoju kvalitetu rekordnim brojakama gledanosti.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju