Fun Facts

Možda obožavate novu hit-seriju "The Good Doctor", ali sigurno niste znali neke od ovih zanimljivosti!

The Good Doctor (Foto: IMDB) The Good Doctor (Foto: IMDB) IMDB 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Good Doctor The Good Doctor (Foto: IMDB) Američka serija Good Doctor (Foto: IN Magazin) Good Doctor Freddie Highmore (Foto: Profimedia) Freddie Highmore (Foto: Profimedia) Freddie Highmore (Foto: Profimedia) Freddie Highmore (Foto: Getty Images) Freddie Highmore (Foto: Getty Images) +0 Američka serija Good Doctor (Foto: IN Magazin) Galerija

Hvaljena serija "The Good Doctor" koja se trenutno emitira na Novoj TV postala je hit među gledateljima, a neki ju proglašavaju i nsljednicom kultne serije o doktoru Houseu. Donosimo vam zanimljivosti koje sigurno niste znali o ovoj novoj uspješnici.

Medicinska drama ''The Good Doctor'' jedna je od najgledanijih novih serija u Americi, ali i kod nas. Zahvaljujući glavnom liku, doktoru Shaunu Murphyju kojeg tumači odličan Freedie Highmore, autističnom geniju, ova izrazito topla i emotivna serija, prožeta dramamom, odmah je osvojila i hrvatsku publiku.

Pogledaj i ovo Bojana Gregorić Vejzović, Gordan Vogleš Ovo nitko nije očekivao! Supružnici Bojana Gregorić i Enes Vejzović iznenadili zajedničkim pojavljivanjem, a oduševili su čak i svjetsku zvijezdu: "Idemo malo u goste"

Autistični doktor, odnosi među medicinskim osobljem, neobični zdravstveni slučajevi i obilje dobre glume učinile su "The Good Doctor" pravim hitom, a mnogi kažu da je ova serija simboličan nastavak slavnog doktora Housea. 

Ipak, iako mnogi znaju sve o glavnom glumcu Freddieu Highmoreu i radnji serije, izdvojili smo zanimljivosti o ovoj seriji za koje do sada sigurno niste čuli. 

Na primjer, glavni junak serije i njezino zaštitno lice, britanski glumac Freddie Highmore inicijalno je smatran premladim za ulogu pa su ga producenti otpisali. Unatoč tome što ima 25 godine Freddie izgleda mnogo mlađe pa se producentima učinilo neuvjerljivo njega uzeti za glavnog glumca. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Celebrate #NationalDoctorsDay with all the good doctors in your life for everything that they do. Thank you from #TheGoodDoctor!

Objavu dijeli The Good Doctor (@thegooddoctorabc)

Nakon što su vidjeli njegove fotografije, producenti su Freddieu rekli kako nije dobio ulogu jer žele nekoga tko ima najmanje 25 godina na što im je on odgovorio kako "IMA 25 GODINA!" i time se izborio za sebe. 

Zanimljivo je i kako unatoč tome što su svo troje glumaca koje glume liječnike u seriji rođeni u Londonu, a čak dvoje, Highmore i Thomas, koriste američki naglasak dok glume. Treći glumac, Chuku Modu govori neutralnim naglaskom. 

Glumac Nicholas Gonzalez koji tumači doktora Melendeza i sam potječe iz liječničke obitelji. Njegov otac i brat su kirurzi, a majka mu vodi administraciju za kliniku za radiologiju u južnom Teksasu. 

Iako je dans "The Good Doctor" američka hit-serija koja je nastala zahvaljujući velikom budžetu, inicijalno je scenarij preuzet od korejske medicinske drame iz 2013. I u korejskoj verziji serija je bila iznimno dobro prihvaćena. 

Popularizaciji serije osim dobre glume i odličnog scenarija doprinijelo je i sponzorstvo raznih udruga za podizanje svijesti o autizmu. Naime, u SAD-u jedno od 68 djece ima autizam. Autizam je biološki razvojni poremećaj mozga koji se sve češće i češće javlja u vrlo ranoj dobi, a često znači apsolutnu ovisnost djeteta o roditelju i posvemašnje nerazumijevanje socijalnih interakcija. 

Kako glavni junak serije boluje upavo od tog poremećaja, a istovremeno je briljantan liječnik, serija je naišla na odobravanje udruga autističara jer ih lišava stigme i predasude da su nesposobni za bilo kakav uspjeh. 

Jedno je sigurno, radi se o hvalevrijednoj seriji koja je dokazala svoju kvalitetu rekordnim brojakama gledanosti.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MONDAY'S #1 SHOW @thegooddoctorabc @freddiehighmore

Objavu dijeli Freddie Highmore (@_freddiehighmore)

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene