Film "Ljubav i praznici" napravljen je baš za glumce Kate Winslet, Cameron Diaz, Judea Lawa i Jacka Blacka, a scenaristica i redateljica Nancy Meyers svoj je naum uspjela ostvariti i napravila je hit.

Galerija Film Ljubav i praznici Cameron Diaz - 1 Jude Law +2 Jude Law i Phillipa Coan

Romantična komedija "Ljubav i praznici" postala je dio uobičajenog filmskog repertoara za Božić, a prati dvije žene koje pred blagdane odluče pobjeći iz svoga doma. 

Vezani članci Cameron Diaz Nekoć omiljenu plavušu uhvatili u rijetkom izlasku u javnost, čini se kako joj privatnost paše nakon 20 godina bogate karijere Kate Winslet Ni sama nije očekivala što će joj posljednje škakljive scene donijeti, u 47. godini podigla je prašinu kao nikad prije!

Iris, koju je utjelovila Kate Winslet, živi u Londonu, a Amanda, koju tumači Cameron Diaz, ima kuću u Los Angelesu. Obje pate zbog propalih veza i dogovore se preko interneta da će zamijeniti svoje domove na dva tjedna. Uvjerene su kako će samovati u kući one druge, no ubrzo se pokaže da će imati zanimljivo društvo. 

U filmu se pojavljuju i Jude Law, koji tumači Irisina privlačnog brata, te Jack Black, koji je odigrao Amandina kolegu Milesa. Zanimljivo je da je Nancy Meyers, koja je poznata po dobrim komedijama, napisala scenarij za ovu komediju odmah si zacrtavši da će uloge odigrati Kate, Cameron, Jude i Jack, a to je i ostvarila.

Ulogu bivšeg Irisina partnera odglumio je Rufus Sewell, koji je i u stvarnom životu ljubovao s Winslet. Kako su pisali američki mediji, imali su kratku, tromjesečnu avanturu sredinom 90-ih. 

Posebno za film je sagrađen interijer Amandine kuće i u njega je uloženo milijun dolara. Irisin dom mala je koliba vrijedna oko dva milijuna dolara zbog divne lokacije na kojoj se nalazi u Velikoj Britaniji.

Cameron je svojedobno otkrila da se od svih filmova najviše fizički istrošila upravo u ovoj komediji. Naime, objasnila je da je to bilo svog tog trčanja. 

Nekoliko mjeseci nakon izlaska filma "Ljubav i praznici" zamjena kuća postala je popularna, a internetska stranica na kojoj su to radile glumice u scenama zapravo je stvarna. Policija u Engleskoj zbog toga trenda morala je izdati upozorenje da ljudi ne mijenjaju kuće sa strancima u strahu od krađe identiteta i ubojstava. 

Inače, Jude i Cameron, koji u filmu izmjenjuju nježnosti, bili su nominirani za najbolji filmski poljubac na dva nadmetanja. 

Gdje je danas Kevinov nasljednik? Bio je zvijezda filma "Sam u kući 3", a onda kao da je u zemlju propao Alexander David Linz Alexander David Linz - 1 Alexander David Linz - 2 +2 Alexander David Linz - 3

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju