Dominique Dunne bila je zvijeda filma Stevena Spielbera "Poltergeist", a u 23. godini ubio ju je njezin bivši dečko John Sweeney.

Galerija


Dominique Dunne bila je jedna od onih glumica koja se odmah nakon srednje škole odlučila posvetiti glumačkoj karijeri, što se pokazalo kao dobar potez jer je dobila brojne televizijske uloge, a proslavila ju je uloga u filmu "Poltergeist" i doveo do statusa zvijezde.

Vezani članci Slika nije dostupna Koliko biste izdržali? Jadne ljude uvjerili da im ukleta kuća radi o glavi Slika nije dostupna Tvrdi da je progoni bratov duh i nudi ove snimke kao dokaze

Riječ je o nadnaravnom hororu redatelja Stevena Spielberga iz 1982. godine koji je na kinoblagajnama zaradio 122 milijuna dolara, a dobio je i nekoliko reizdanja i prerada. Dominique je u filmu glumila najstarije dijete obitelji Freeling, a nakon tog uspjeha pripala joj je i željena uloga u iščekivanoj mini seriji "V", čije snimanje, nažalost, nikada nije uspjela dovršiti.

Dominique je, naime, neko vrijeme bila u ljubavnoj vezi s Johnom Sweeneyjem, koji je postao vrlo nasilan prema njoj i to je bio razlog koji ju je natjerao da ga ostavi. Međutim, samo nekoliko tjedana nakon što su prekinuli, točnije 30. listopada 1982. godine mlada je glumica bila na glumačkoj probi s kolegom iz serije Davidom Packerom, kada se John odjednom pojavio i tražio da razgovara s njom. Ona je na to pristala i kako se neko vrijeme nije vraćala na probu, David ju je odlučio potražiti i imao je što vidjeti - Johna kako kleči nad njezinim tijelom bez svijesti.

"Ubio sam svoju djevojku", priznao je John policiji koja je stigla na mjesto zločina i rekao im da ju je zadavio.

Dominique, koja je tada imala samo 22 godine, odvezena je u bolnicu s nadom da će ju uspjeti spasiti. Disala je pomoću aparata, ali samo nekoliko dana nakon toga je preminula.

John je osuđen za njezino ubojstvo, a u zatvoru je proveo samo tri i pol godine.

Preminuo je u dobi od samo 33 godine, a svjetsku slavu ostvario je u filmu po kojem ga sigurno svi znate

Pojavila se dosad neviđena snimka princeze Diane i princa Charlesa, zabilježila je jedan od rijetkih trenutaka sreće