Jedan od najvećih

Nikad prežaljeni Toše danas bi slavio 40. rođendan, koju njegovu pjesmu i danas rado slušate?

Toše Proeski - 1 Toše Proeski - 1 DNEVNIK.hr 1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Toše Proeski - 1 Toše Proeski (FOTO: Slavko Midzor/PIXSELL) Toše Proeski (FOTO: Tomislav Miletic/PIXSELL) Toše Proeski (FOTO: Marko Prpic/PIXSELL) Toše Proeski (Foto: AFP) Toše Proeski (Foto: AFP) +0 Toše Proeski (Foto: Screenshot) Galerija

Omiljeni makedonski pjevač Toše Proeski danas bi proslavio 40. rođendan. U strašnoj nesreći preminuo je prije 14 godina.

Prošlo je već 14 godina od tragične prometne nesreće u kojoj je pjevač Toše Proeski izgubio život, a koji bi na današnji dan proslavio 40. rođendan.

Pogledaj i ovo Toše Proeski Osvanula na Instagramu Nikad viđena fotografija neprežaljenog Toše Proeskog rasplakala je njegove obožavatelje: "Zaspale su oči lijepe..."

Toše je bio jedna od najvećih zvijezda ovih prostora, a mnogi su njegov glas i djelo nazivali anđeoskim. U trenutku nesreće imao je samo 26 godina te je ostao neprežaljen, a njegove pjesme i danas se izvode u mnogim prilikama i često se emitiraju na radijskim postajama diljem regije.

Rođen je 25. siječnja 1981. godine, a svoj glazbeni put započeo je kao 15-godišnji mladić, i to nakon što je nastupio na festivalu Makfest u rodnoj mu Makedoniji. Zvjezdanu slavu doživio je 2002. godine kada je krenuo na prvu turneju izvan granica svoje zemlje i otad je sve drugo povijest.

Hrvatski su ga obožavatelji bolje upoznali 2004. godine kada je snimio duet s Tonyjem Cetinskim "Lagala nas mala", nakon čega je snimio i album na hrvatskom jeziku "Dan za nas"Toše je iza sebe ostavio velik glazbeni opus u nasljeđe, a jedan od njegovih najvećih hitova pjesma je "Srce nije kamen", koju je napisala naša glazbenica Antonija Šola, a među omiljenima bile su i ostale "Igra bez granica", "Čija si", "Bože, brani je od zla", "Ledena", "Volim osmijeh tvoj", "Ko ti to grize obraze" i druge. 

Toše je bio poznat i po svom dobrotvornom radu, dobio je nagradu Majke Terezije za brojne humanitarne nastupe, bio je UNICEF-ov ambasador dobre volje i pomagao je djeci, a njegova pjesma "This world" proglašena je himnom organizacije.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene