Sjećate se serije "Strasti"?

Elementi fantastike i misterije privukli su publiku, a splet bizarnih okolnosti ovio se oko smrti glavnoga glumca

Strasti (Foto: IMDB) Strasti (Foto: IMDB) IMDB 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Strasti (Foto: IMDB) Strasti (Foto: IMDB) Strasti (Foto: IMDB) Strasti (Foto: IMDB) Strasti (Foto: IMDB) +0 Strasti (Foto: IMDB) Galerija

Američka hit-serija "Strasti" počela se emitirati prije dvadeset godina, a vjerne obožavatelje stekla je i u Hrvatskoj. Sjećate li se zbog čega je ova serija bila toliko uspješna?

Američka serija "Strasti" počela se emitirati prije točno dvadeset godina, a u svojih devet godina snimanja stekla je kultni status

Pogledaj i ovo Juliet Mills, Josh Ryan Evans timmyja više nema... Sjećate se vještice Tabithe iz serije Strasti? Već tada je ljubila 18 godina mlađeg kolegu, a njihova sreća traje i danas!

Hrvatskoj je publici ova hit-serija predstavljena upravo na Novoj TV, na kojoj je emitirano tek 520 epizoda, odnosno prve dvije sezone te dugovječne sapunice koja je bila mrska kritici, ali omiljena publici. 

Ljubavne zgode i nezgode stanovnika gradića Harmony u Novoj Engleskoj mnogi su pratili su oduševljenjem, a posebnu čar seriji davala je doza fantastike. Tako smo pratili svijet u kojem novac i moć pokreću stvari, a u Harmonyu, malom idiličnom gradiću vode se ratovi između najutjecajnijih obitelji - bogataša Cranea, radnika Bennetsa, Russellsa, Lopez-Fitgeraldsa i milijunaša Hotchkissa. Borbe za utjecaj i ugled, isprepletene s ljubavnim interesima, činile su zamršenu mrežu odnosa Harmonyja. Poseban šarm ovoj neuobičajenoj sapunici davao je i lik Tabithe, 300 godina stare vještice koja se poigrava životima svojih sugrađana, a živi i druži se s oživljenim lutkom Timmyjem. 

U moru meksičkih, brazilskih i španjolskih sapunica 90-ih godina, "Strasti" su slijedile isti obrazac ljubavnih spletki i intriga, no razlikovale su se po svojim elementima fantastike i misterije, koja je, ruku na srce, u mnogo slučajeva djelovala kao vrhunski kič. 

Vještice, vukodlaci, ormar kroz koji se prolazi do pakla, nadnaravne moći, oživljeni lutci, mnogo silovanja i još više ubojstava urezali su ovu atipičnu sapunicu u pamćenje mnogih, a u trenutku početka emitiranja proglašena je i vrlo kontroverznom. Naime, glavna junakinja serije Sheridan Crane glumi kako joj je baš princeza Diana najbolja prijateljica, pa se u seriji vidi kako s njom razgovara tek nekoliko trenutaka prije no što je princeza poginula. Ta je scena izazvala burne reakcije javnosti, no to je doista ništa u odnosu na ono što je uslijedilo u daljnjim sezonama serije. 

Tako su gledatelji mogli svjedočiti kako se vještica Tabitha, stara čak 300 godina, iz svoje kuće smije i ruga građanima manipulirajući svojim moćima njihovim životima, a u svemu ju je pratio njezin lutak Timmy, najupečatljiviji lik serije. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Passions” (1999) - - - #garbage #passions #urmypassion4lyfe #soapopera #passionstvshow #tabitha #martimmy #punishment #killme

Objavu dijeli Hattttttttttttttttie (@mentalmarquee)

Josh Ryan Evans, koji je tumačio Timmyja, preminuo je tri godine nakon početka emitiranja serije, tj. 5. kolovoza 2002. u dobi od samo dvadeset godina, i to zbog komplikacija uzrokovanih urođenom srčanom manom. Spletom bizarnih okolnosti, na isti dan kad je Evan preminuo emitirana je epizoda "Strasti" posvećena Timmyju, u kojoj on umire i cijeli set se od njega oprašta. 

Inicijalno je plan scenarista bio da lik Timmyja ubiju, no da on ostane u seriji kao anđeo koji bi nadgledao likove. Ipak, kako je Evans preminuo, to se nije ostvarilo. 

Iako su "Strasti" bile velik uspjeh u Hrvatskoj, domaće je gledateljstvo imalo priliku pogledati samo prve dvije sezone sapunice, tako da je za nas emitiranje prestalo 2001., a za Amerikance tek 2008. 

Glavni glumci serije nakon "Strasti" nisu ostvarili značajne karijere. Glumac Jesse Metcalf, koji je igrao lik Miguela Lopez-Fitzgeralda, kasnije je glumio u seriji "Kućanice", i to vrtlara. Brook Kerr u seriji je glumila Whitney Russell, a nakon ove trash sapunice ostvarila je tek niz epizodnih uloga u kriminalističkim serijama "CSI: Miami" i "Okus krvi".

Vješticu Tabithu utjelovila je Juliet Miles, a kasnije je glumila u "Ludnici u Clevelandu" od 2010. do 2015. Travis Schuldt igrao je Ethana Winthropa, a kasnije je kao gostujući glumac igrao u nizu popularnih serija, od "Teorije velikog praska" pa sve do "Mentalista."

Justin Hartley utjelovio je bogatog Foxa Cranea, a poznat je i po ulogama u "Djevici Jane" i "Smalvilleu". 

Iako možda glumci iz "Strasti" nisu postali svjetska imena televiijskih serija, mnogi će ih dugo i s ljubavlju pamtiti kao likove američke trash sapunice koja je svojim nevjerojatnim preokretima i beskrajnim smislom za fantastično uveseljevala mnoge.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My favorite soap opera! If you could find away to get all of the episodes and send them to me.... I'd love you forever lmao #passions #theresa #ethan #harmony #sheridan #luis #chad #whittney #passionstvshow #passionstheresa

Objavu dijeli @ truelyyoursamethyst

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Virginie Ledoyen (Foto: Getty Images) Virginie Ledoyen (Foto: Getty Images) Virginie Ledoyen (Foto: Getty Images) Virginie Ledoyen (Foto: Getty Images) +4 Virginie Ledoyen (Foto: Getty Images) Celebrity Susret kolega poslije 19 godina: Glumica iz legendarnog filma ''Žal'' oduševila ljepotom i poslije toliko vremena

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene