Američka televizijska kuća ABC i Akademija filmskih umjetnosti i znanosti počele su dugoročno planirati.

Galerija


U utorak su objavljeni datumi dodjela u 2020. i 2021. godini, a objavljeno je i da će se 2022. godine dodjela Oscara prebaciti na kraj veljače.

Vezani članci Green Book (Foto: Profimedia) ''Zelena knjiga“ sa zlatnom porukom: Kandidat za pet Oscara koji svojom toplinom hrani dušu Miljenica (Foto: Screenshot) Svako poglavlje za jednog Oscara: Iščašena drama kraljevskog dvora u deset poglavlja

92. dodjela Oscara održat će se 9. veljače 2020. što je neuobičajeno rani termin i dosad najraniji datum održavanja svečanosti, a 93. dodjela održat će se 28. veljače 2021., tjedan dana kasnije u odnosu na prve planove.

94. dodjela održat će se 27. veljače 2022. jer se uzelo u obzir vrijeme održavanja Olimpijskih igara, Super Bowla i blagdana, objavili su organizatori.

Sve će se svečanosti odvijati nedjeljom.

Nominacije za 92. Oscara bit će objavljene 3. siječnja 2020. a glasanje o njima završit će 4. veljače, objavila je akademija.

Svečanost će biti organizirana u Dolby Theatreu u Hollywoodu i bit će prenošena na ABC-ju u SAD-u i u 225 zemalja i teritorija širom svijeta.

(Hina)

Nju su proglasili najseksi ženom na svijetu: Možda nema sreće s muškarcima, ali se zato kupa u milijunima i slavi