Bridgette Andersen počela je glumiti u filmovima još kao sedmogodišnja djevojčica, no u tinejdžerskim danima razvila je ovisnost o heroinu koja je za nju bila kobna.

Galerija


Bridgette Andersen u osamdesetima je bila velika dječja zvijezda od koje se očekivalo da će izgraditi uspješnu glumačku karijeru, no život ju je nažalost odveo u drugom smjeru.

Vezani članci Slika nije dostupna Proslavila se kao vampirica: Danas je 15-godišnja ljepotica Slika nije dostupna Sjećate se ovog klinca? Narastao je u pravog frajera

Sa samo sedam godina ostvarila je zamjetnu ulogu u filmu "Savannah Smiles" za koju je nominirana za nagradu Youth in Film Award, a pamtimo je i iz filmova "Sportska groznica", "Zamka za roditelje II" te serije "Obiteljske veze".

Pravog imena Mariah Bridget Andersen, rođena je 11. srpnja 1975. godine u kalifornijskom Inglewoodu. S roditeljima Frankom Glasseom i Teresom Andersen te sestrom i dvojicom braće 1982. godine preselila se u Malibu, gdje je počela graditi svoju karijeru.

Preslatka i talentirana djevojčica brzo je osvojila srca publike, a bila je i natprosječno inteligentna te je naučila čitati sa samo dvije i pol godine.

Ostvarila je brojne televizijske i filmske uloge te još tri nominacije za Youth in Film Award, no u tinejdžerskim godinama prestala je dobivati uloge i zadnji film snimila je 1987. U to se vrijeme udaljila od svoje obitelji te je ušla u svijet droge, piše na stranici Eighties Kids.

Razvila je ovisnost o heroinu koja je za nju bila kobna i 1997. godine umrla je od predoziranja u dobi od samo 21 godine. Pokopana je na groblju u Fir Grove u Oregonu.

Na njezinu tragičnu smrt 2015. godine referirala se glumica Amber Tamblyn u svojoj knjizi poezije "Dark Sparkler" te je pronašla poveznicu između Andersen i zvijezde filmova za odrasle Shannon Marie Wilsey.

"Shannonino pornoime bilo je Savannah. Čitala sam intervju u kojem je rekla da se nazvala po glavnom liku svojeg omiljenog filma iz djetinjstva 'Savannah Smiles'. Zanimljivo, zar ne?", ispričala je Tamblyn za magazin Peper, a sudbina zvijezde filmova za odrasle koju je spomenula također je bila tragična jer si je sa samo 24 godine oduzela život.

Do 10. godine zaradila je toliko da je već tada kupila obiteljsku kuću, a njezina smrt jedna je od najbrutalnijih priča među poznatima

Tragična sudbina koja para srce: Preminula je u 25. godini, a njezino beživotno tijelo pronašao je suprug