U čast skorog 95. rođendana kraljice Elizabete bit će emitiran dokumentarni film "The Queen Unseen" u kojem će biti prikazane njezine dosad neviđene privatne fotografije i snimke.

Galerija


Dosad neviđene fotografije britanske kraljice Elizabete i njezinog supruga princa Philipa pojavile su se u javnosti i dale joj uvid u onu njihovu topliju, srdačniju i otvoreniju stranu kakvu nisu često pokazivali pred svima.

Vezani članci Princ Harry - 1 Princ Harry razmišlja o potezu koji bi mogao puno značiti kraljici Elizabeti i ostatku kraljevske obitelji Kraljica Elizabeta Kraljica je sa sobom na sprovodu imala dvije posebne stvari kao uspomene na ljubav s Philipom

Te fantastične fotografije preuzete su iz kućnih snimaka kraljice i princa koje je snimila Patrici Norrie, supruga nekadašnjeg generalnog guvernera Novog Zelenda Sira Willoughbyja Norriea, a bit će ekskluzivno prikazane u dokumentarnom filmu "The Queen Unseen" u Velikoj Britaniji i to u čast kraljice koja će ovog mjeseca proslaviti 95. rođendan.

Neke od njih pogledajte ovdje. 

Snimke i fotografije nastale su davne 1953. godine na turneji zemljama Commonwealtha koja je potrajala dugih sedam mjeseci, a pokazuju da se kraljevski par znao i opustiti u pauzama između obaveza i dobro iskoristit slobodno vrijeme za uživanje kojeg je bilo izrazito malo. Prikazuju tako kraljicu sa širokim osmijehom na licu i sunčanim naočalama, s kamerom u ruci, princa Philipa kako se na bazenu igra s tada 10-godišnjim kćeri Norriesa Sarah Stephenson koja se tih trenutaka prisjetila i za potrebe snimanja filma.

"Kraljevski je par znao da ih snimamo i to im nije smetalo. Kraljica je imala identičnu kameru kao moja majka i snimala je slične snimke. A moja je majka izvanredno uhvatili kraljičin osmijeh. Sjajno smo se zabavljali i bilo je svima lijepo. Bilo je jako uzbudljivo ugostiti kraljevsku obitelj, a kraljica je čak sa mnom i sestrom išla u šetnju", ispričala je.

Dokumentarni uz sadrži mnoštvo rijetkih i neviđenih privatnih snimaka pa bi mogao baciti i jedno sasvim novo svjetlo na način života članova britanske kraljevske obitelji. Između ostalih bit će prikazan i kraljičin susret s predsjednikom Jugoslavije Josipom Brozom Titom koji je zatražio osobni susret s njom povodom svog 80. rođendan. Bio je to prvi Elizabetin posjet nekoj komunističkoj zemlji, a gledatelji će moći vidjeti kako je uspjela šarmirati svog domaćina, kako su igrali golf, dijelili vozilo pa čak zajedno jeli i naranču.

Bio je to zanimmljiv trenutak zasigurno jer kraljica je inače poznata da pred kamerama rijetko jede i to ne odobrava, ali Titu je srdačno odlučila ponuditi voće koje je jela.

Pripijeno izdanje nije pokvario ni pogled na njezina stopala, i bez 18 godina starijeg dečka mamac je za paparazze

Zbog badića za koji nikome nije jasno koja je njegova svrha svi su se okretali za njom, stvarno je neobičan