otrpjela je napade!

Htjeli su je spriječiti da dođe na Eurosong i slali joj stravične poruke, no ona je nastupila i osvojila gledatelje diljem svijeta

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Manizha je izborila finale Eurosonga pjesmom "Russian Woman", koja je zasmetala raznim skupinama u Rusiji. Optužili su je da potiče na mržnju protiv muškaraca jer poziva žene da se suprotstave patrijarhatu.

29-godišnja predstavnica Rusije Manizha jedna je od natjecatelja koji su se istaknuli u polufinalu Eurosonga i izborila je finale, a snažna poruka njezine pjesme "Russian Woman" osvojila je žene diljem svijeta. 

Pogledaj i ovo Baby Lasagna - 2 narugao mu se Amerikanac zbog komentara upućenog Baby Lasagni razbjesnio eurovizijske obožavatelje: "Imam samo jedno pitanje..."

Rusko-tadžikistanska glazbenica ranije je otkrila za FederalPress da je njezina pjesma nastala u samo jednom danu. Naime, Manizha je bila na turneji u Izraelu u ožujku 2020. kada se susrela s lokalnim umjetnicima Orijem Avnijem i Orijem Kaplanom. Otišli su u studio i stvorili demo pjesme "Russian Woman". 

"Okupili smo se u malom studiju samo radi eksperimenta. Svidjela mi se nova popularna izraelska glazba jer je jako zanimljiva, višežanrovska i multinacionalna, bilo mi je zanimljivo surađivati s dečkima", ispričala je pjevačica. 

Kasnije je odlučila da će s tom pjesmom pokušati izboriti odlazak na Eurosong. "Poslali smo demo primjerke nekoliko pjesama, a Prvom kanalu Rusije svidjela se 'Russian Woman'. U to vrijeme nisam ni shvaćala razmjere ove pjesme", istaknula je Manizha. 

Imala je samo jedan dan prije nastupa da potpuno dovrši pjesmu i kaže da je čudo da je uspjela. No nije očekivala da će "Russian Woman" uvrijediti toliko ljudi i htjela ju je samo izvesti. 

"Sada shvaćam da je to bila samoironična terapija. Zahvaljujući njoj više nisam osjećala pritisak koji svaka žena iskusi tijekom života", rekla je pjevačica. 

Manizha je otrpjela napade raznih ruskih skupina, među kojima je i ruska Unija pravoslavnih žena, koje su htjele spriječiti njezin odlazak na Eurosong. Tvrdili su da potiče na mržnju prema muškarcima i tražili da se zabrani njezina pjesma i spot. Smetalo im je i što je odbacila tradicionalne vrijednosti i iskoristili protiv nje što je ranije poduprla LGBT zajednicu. 

Pjevačica je progovorila i o užasnim porukama koje je dobivala. "Jedna majka dvoje djece mi je napisala da će se moliti Bogu da se avion u kojem ću ići u Rotterdam sruši. Pisali su nam i da ako budem pjevala protiv Rusa, neću više živjeti u ovoj zemlji", rekla je Manizha u intervjuu za BBC

No ona je sve to pretrpjela, stigla u Rotterdam i osvojila milijune ljudi, posebno žene, riječima svoje pjesme.

"Svaka Ruskinja treba znati, dovoljno si jaka da odskočiš o zid. Već imate više od 30 godina! Zdravo? Gdje su ti djeca? Sveukupno si sasvim u redu, ali gubitak kilograma dobro bi ti došao. Hej, ruska ženo. Ne boj se, djevojko. Dovoljno si jaka. Ne boj se", dio je stihova "Russian Woman" kojima je pjevačica poslala snažnu poruku i pozvala žene da se suprotstave patrijarhatu i njegovim pogledima na izgled i rađanje djece. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MANIZHA (@manizha)

Mnogima je posebno dojmljiv trenutak Manizhina nastupa u polufinalu kada su na velikom ekranu s njom zapjevale brojne Ruskinje različite dobi i izgleda. Gledatelji su komentirali kako su se naježili na tom dijelu pjesme, a sama pjevačica ranije je rekla da tijekom njega jedva zadržava suze. 

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Isla Fisher i Sacha Baron Cohen (Foto: AFP) Sacha Baron Cohen i Isla Fisher (Foto: Profimedia) +0 Isla Fisher i Sacha Baron Cohen (Foto: AFP) Zanimljivosti Često je izazivao zgražanja svojim ponašanjem i ispadima, no može se pohvaliti jednom od najljepših ljubavnih priča bez ijedne afere

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene