Ivan, Željka i Zvijezdana u svega 120 minuta morali su replicirati oku primamljiv desert Melkiora Bašića, a u tome nije uspjela Zvijezdana koja je zbog nekoliko grešaka u koracima napravila najlošiju repliku te napustila show. Gorana koja je izborila direktan ulazak u polufinale, sve je pomno pratila s galerije.

Galerija Pedeset i osma emisija showa MasterChef - 8 Pedeset i osma emisija showa MasterChef - 7 Pedeset i osma emisija showa MasterChef - 6 +4 Pedeset i osma emisija showa MasterChef - 5

''Recept je kompleksan za napraviti u 120 minuta, jer se sve mora hladiti i moramo biti brzi i efikasni i nadam se da ću uspjeti'', rekla je Zvijezdana nakon što je počela pripremati zadani desert, a žiri je komentirao kako imaju vremena, ali ne priviše.

Vezani članci Damir Tomljanović, Melkior Bašić i Stjepan Vukadin Omiljeni chefovi ponovno na okupu iz posebnog razloga, osmijehe nisu skidali, a pohvalili su se i fotkom sa Severinom! Pedeset i osma emisija showa MasterChef - 8 Zašto se prijaviti za novu sezonu Masterchefa: ''Jedno iskustvo koje je definitivno neprocjenjivo!''

''Jedina prednost koju možda imam je moja organiziranost i čistoća, ali Željka je u slasticama bog i batina, dok je Zvijezdana naša kraljica okusa'', kazao je Ivan.

Melkior je cijelo vrijeme pripreme ovog primamljivog deserta zahtijevao iznimnu čistoću na svim radnim jedinicama, a posebno je opominjao Ivana.

''Moje ubrzano čišćenje kruškica je završilo na sve strane. Umalo sam posjekao i prst, ali uzeo sam metlicu, pomeo sve oko sebe i potom pazio na čistoću'', rekao je Ivan nakon što je Melkior došao do njegove radne jedinice i vidio u kakvom je kaosu te ga upozorio na to. Ivan je primijetio kako mu nije bilo posebno teško slijediti recept.

''Zadovoljan sam vizurom tanjura, samo da je bilo manje otisaka prilikom vađenja, ali zadovoljan sam'', rekao je Ivan, a i Željka je na završetku bila zadovoljna svojim desertom.

Zvijezdana je najviše vremena potrošila na tehničke pojedinosti, poput sjeckanja krušaka.

''Kad sam stavila smjesu u šoker, shvatila sam da mousse nema teksturu koju treba imati i da sfera unutra nije pravilna'', ispričala je Zvijezdana i svjesna pogreške koju je napravila, u pauzi zaplakala.

''Inače kad ljudima u kuhinji bude teško, znaju se ovako povući sa strane'', utješan je bio Melkior.

''Drago mi je da sam uspjela ući u top četiri. Moraš imati maksimalnu moguću koncentraciju i meni je očito previše'', sumirala je Zvijezdana svoje posljednje kuhanje u MasterChefu.

''Jako sam ponosan na vas'', rekao im je Melkior nakon što su sve završili, a nakon što je kušao sva jela rekao im je da su kuhali na nivou MasterChefa. Žiri je bio zadovoljan Željkinim jelom, naročito time što ih je poslušala po pitanju korištenja mikrovalne. Ivan je prema Melkiorovom mišljenju savršeno replicirao desert.

''Bolji nego tvoj'', našalio se Stjepan te nasmijao Damira i Melkiora.

Tekstura je kod Zvijezdanine kruške bila potpuno drugačija nego kod originalne. ''Tvoja greška je bila što si stavila u šoker pire sa želatinom koja se stisnula. Žao mi je, ali ti si ta osoba koja nas napušta'', priopćio joj je Melkior.

''Mislim da sam kroz MasterChef jako puno napredovala kao kuharica. Kad se usporedim sada i na početku, na početku mi neke od ovih stvari koje sad imam u glavi nikada ne bi pale na pamet. Drago mi je da sam prošla sve ove stepenice do sada. Kad dođem doma želim ponoviti ovu krušku i izvesti je na pravi način'', rekla je za kraj Zvijezdana.

Šuškalo se da je željna samo njegovog novca, a on je zbog nje sada poradio na mišićima s kakvima ga dosad još nismo vidjeli! Jeff Bezos Jeff Bezos i Lauren Sanchez Jeff Bezos +26 Jeff Bezos

Srpska influencerica na udaru kritika zbog photoshopa: "Što bi s nogom? Ona je hit s obradom slika!" Zorana Jovanović Zorana Jovanović Zorana Jovanović - 4 +24 Zorana Jovanović - 5

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju