Ivan Temšić i Gorana Milaković kuhanjem u restoranu sa spektakularnim pogledom na more, izborili su ulazak u finale MasterChefa. dok je polufinalistica Željka Bleuš s malom razlikom u bodovima završila na posljednjem mjestu prilikom ocjenjivanja.

Galerija Pedeset i deveta emisija showa MasterChef - 1 Pedeset i deveta emisija showa MasterChef - 2 Pedeset i deveta emisija showa MasterChef - 3 +2 Pedeset i deveta emisija showa MasterChef - 4

''Iza nas je jako težak i jako dug put'', zaključio je Ivan pred polufinalno natjecanje.

Vezani članci Damir Tomljanović, Melkior Bašić i Stjepan Vukadin Omiljeni chefovi ponovno na okupu iz posebnog razloga, osmijehe nisu skidali, a pohvalili su se i fotkom sa Severinom! Pedeset i osma emisija showa MasterChef - 8 Zašto se prijaviti za novu sezonu Masterchefa: ''Jedno iskustvo koje je definitivno neprocjenjivo!''

Top tri kandidata morali su replicirati tri slijeda jela renomiranog chefa Denija Srdoča, koji je Kvarneru donio prve Michelinove zvijezdice

Prvo jelo ima podosta vibrantnih boja te Ivanu nije vizualno izgledalo posebno zahtjevno iako je chef naglasio da je ono zapravo najkompliciranije. Sva tri slijeda – hladno, toplo i glavno jelo koje su morali replicirati sadržavala su grdobinu.

''Poanta ta tri jela je potpuno iskorištavanje namirnice i očekujem od njih da razumiju koncept, te da će se prema namirnicama ponašati iskreno i s ljubavlju'', kazao je chef Srdoč.

''Od jedne namirnice napraviti tri jela, svaka čast na tome. Vidimo svi da se može i da se takve stvari trebaju raditi'', rekao je Ivan.

Nakon predstavljanja jela i kušanja, kandidati su se uputili u profesionalnu kuhinju restorana Nebo. Za pripremu ova tri jela imali su na raspolaganju 120 minuta.

''Mislim da ću stvarno uživati u kuhanju ovakvih jela'', rekla je Željka. ''Sve tehnike sve što sam naučila u MasterChef kuhinji moram danas primijeniti na izradi ovih jela'', istaknula je Gorana.

S obzirom na to da u ovoj kuhinji nisu do sada kuhali, kandidatima je trebalo neko vrijeme da se u njoj snađu, a u žaru kuhanja pala je i boca maslinovog ulja te se razlila po podu kuhinje.

''Kuhao sam i uživao. Ovo je za mene bilo jedno malo finale'', rekao je Ivan nakon što su tanjuri servirani.
Jela je ocjenjivao žiri i chef Srdoč ocjenama od 1 do 10, s tim da nisu znali kome pripada koji tanjur. Tijekom kušanja jela koja su došla na stol žirija i chefa Srdoča pod brojem jedan, Srdoč je kazao: ''Vrlo je blizu mom jelu prvi tanjur. Juha mi se čini pregusta. Grdobina stake je lijepo pečen, ali nema umaka od paprike'', rekao je kada je vidio jelo, a nakon što je probao primijetio je da ima previše papra.

Na jelima koja su pred njih iznesena pod brojem dva, žiri je primijetio da se lijepo pazilo na detalje.
''Prvi tanjur lijepo vizualno izgleda, drugi je svjetliji nego što je bio moj, a u zadnjem opet fali paprika'', rekao je chef Srdoč nakon što je vidio tanjure, a kada je probao zaključio je kako mu nedostaje soli i umaka, te da krumpir nije estetski dobro napravljen nego je dio zagorio.

Kada su im doneseni tanjuri kandidata pod rednim brojem tri, primijetili su da opet nedostaje paprika.

''Sve je korektno napravljeno, grdobina koja je ukusno začinjena, trebala je biti preciznije rezana'', rekao je chef Srdoč nakon što je probao prvi tanjur trećeg kandidata. ''Vrlo lijepo izbalansirano. Lijepo je to odrađeno'', kazao je nakon što je probao drugo jelo. Na trećem tanjuru krumpir je bio najbolji te je također nedostajalo umaka, a riba je bila prepečena.

Kada je žiri upitao kandidate gdje je nestao umak od paprike, Ivan je objasnio kako im se razbila boca ulja: ''Imali smo malu nezgodu u kuhinji. To smo zajedno rješavali i tu smo izgubili vrijeme''.

Otkrivši žiriju i chefu Srdoču koji je bio čiji tanjur, on im je pojedinačno pokazao svoje ocijene i komentare. Ivan je od njega dobio sedam bodova.

''Prezentacijski i okusom je bilo izbalansirano. Svidjelo mi se jer je okusom i izgledom bilo izjednačeno u svakom jelu. Juha je možda bila mrvicu pregusta'', objasnio je chef Srdoč. Ivan smatra da je dobio visoku ocjenu i žao mu je što paprika nije odrađena kako je trebalo.

Gorana je od chefa Srdoča dobila osam bodova. ''Prezentacijski ni jedno jelo nije bilo visoko, ali tehnički je sve bilo izvanredno'', objasnio je.

Željka je dobila najmanje, šest bodova. ''Prezentacijom najljepši tanjuri, ali problem je okusa i tehnika. Neke su stvari falile na glavnom jelu. Ne znam jesi li stavila dovoljno paprike u kelj, pa je falio mali kik tom jelu'', objasnio joj je.

Kad su se zbrojili svi bodovi i žirija i chefa Srdoča, najviše ih je dobila Gorana – 32. Nakon nje Ivan 28 bodova i svega dva boda manje Željka koja je time završila svoju utrku za MasterChef. ''Nisam pala na velikoj razlici'', rekla je Željka.

''Hvala ti što si bila dio MasterChefa, što si unijela jedan poseban duh i što si takva'', rekao je Stjepan Željki.

''Teško je pozdraviti se sa svima njima, ali nije mi teško jer ću se vratiti u finale i promatrati ih'', zaključila je Željka.

Njezinu vezu s 15 godina starijim razuzdanim dečkom svi su pratili, a onda je odjednom samo odlučila nestati! Sofia Richie Sofia Richie i Elliot Grainge Sofia Richie i Elliot Grainge +25 Sofia Richie

Nekad je bila prava slatkica, a danas je poznata po nimalo damskom ponašanju i paparazzi joj zato ne daju mira! Noah Cyrus - 3 Noah Cyrus - 1 Noah Cyrus - 2 +18 Noah Cyrus (Foto: Instagram)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju