"Wild Dance" pobjednička je pjesme Ukrajinke Ruslane, koja je pobijedila 2004. godine na Eurosongu koji se tada održavao u Istanbulu.

Galerija


Kako se približava Eurosong, tako se mnogi njegovi obožavatelji prisjećaju svojih najdražih pobjednika, a među njima je svakako i ukrajinska predstavnica Ruslana, koja je 2004. godine zapalila Europu svojim nastupom i odnijela pobjedu.

Vezani članci Albina Fanovi uvjereni u jedno kad je Albina u pitanju: Mislite li da bi bolje prošla u drugom polufinalu? Albina Grčić Nakon Albinina ispadanja s Eurosonga Twitter preplavile šale na račun iste osobe, pogađate li o kome je riječ?

Ruslana je imala sve elemente potrebne za pobjedu - odličnu pjesmu naziva "Wild Dances" i više nego atraktivnu koreografiju, glas i stas pa se zahvaljujući svemu tome o njezinu nastupu prepričava i dandanas, a na YouTubeu je pregledan gotovo 30 milijuna puta.

Ruslana danas ima 47 godina, ali čini se kao da je vrijeme za nju stalo i da dana nije ostarjela. Može se pohvaliti da je u top-formi, ali i da joj je popularnost u rodnoj Ukrajini još uvijek velika.

Nedavno je sudjelovala na forumu o kulturi, medijima i turizmu u svojoj zemlji, na što se  osvrnula i na svom profilu na Instagramu. 

"Često me pitaju jesam li se ikada osjećala kao kulturna ambasadorica Ukrajine. Možda to možemo drugačije reći, ali jedino što sam zaista željela jest da Europa osjeti pozitivne emocije koje dolaze iz Ukrajine. Naši bubnjevi, ritam, kostimi, to je nešto što se ne može zaboraviti, pa mi se čini da smo uspjeli", napisala je između ostalog u objavi. 

Nakon pobjede na Eurosongu neko se vrijeme bavila i političkim aktivizmom, a prije nekoliko godina obožavatelji su ju mogli vidjeti na istom natjecanju u Lisabonu gdje se pojavila kao podrška ukrajinskom kandidatu i njihovoj zemlji, što je kod mnogih obožavatelja i vjernih pratitelja Eurosonga probudilo veliku nostalgiju.

Aktivno je podržavala demokratske procese u Ukrajini tijekom 2004. i 2005. godine i Narančastu revoluciju, čak je postala i njezin svojevrsni zaštitni simbol, a svoju je glazbu koristila i u svrhu borbe protiv trgovine ljudima. Od 2006. do 2007. bila je i zastupnica u ukrajinskom parlamentu.

Ruslana je od 1995. godine u sretnom braku s ukrajinskim producentom i tekstopiscem Oleksandrom Ksenofontovim, koji je zapravo autor teksta za njezin nezaboravni i pobjednički hit “Wild Dances”. Zajedno vode tvrtku LuxenBourg Studio, koja se bavi snimanjem radijske i filmske glazbe.

Glazbom se počela baviti od malih nogu. Još je kao 4-godišnja djevojčica počela pohađati glazbenu školu, a u mladim danima počela je pjevati u bendovima. Diplomirala je na Glazbenoj akademiji smjer pijanistice i dirigentice.

Zabavljao se u bazenu s ljepoticama u oskudnim bikinijima, trudna supruga mu značajnom fotkom poslala poruku

Možete li vjerovati da ovo zapravo nije Pamela Anderson? Pogledajte fotografije njezine dvojnice u legendarnom badiću, iste su!